Persoonallisuutta keittiöön

Maalaa, uudista, tuunaa! Voit itse tehdä keittiöstäsi omalaatuisten sisustusratkaisujen keitaan.

Countryhome.com listasi tavat, joilla saat keittiöösi pieniä, itsesi näköisiä yksityiskohtia itse tekemällä.

Uudet vetimet, vaikka huviksi!

Haluatko keittiösi laatikoston erottuvan joukosta? Osta laatikoihin upeat kahvat, ja liimaa tai ruuvaa ne paikalleen.

Saat laatikostosta vanhahtavan, kun ostat takoraudasta valmistetut vetimet ja vaihdat ne tavallisten nuppien tilalle. Vetimen ei tarvitse tulla käyttöön: se voi olla myös pelkkä koriste keskellä kaapinovea.

Kätevä pussukka pöytäliinaan

Varsinkin lapsiperheessä aterimet lentelevät toisinaan lattialle kesken aterian. Ompele pöytäliinan reunan yli menevään osaan pussukka, jossa on omat taskut haarukalle, veitselle ja lusikalle. Myös saksia voi säilyttää tässä pussissa. Tiedät aina, missä lähimmät aterimet sijaitsevat!

Seisovassa pöydässä aterintasku on kätevä, sillä näin haarukkalaatikko ei vie tilaa pöydältä.

Yksi tuoli kahden hinnalla

Tarvitsetko pitkän penkin juhlavieraita varten, vai tympiikö keittiön pitkä puupenkki? Valitse kaksi yhteensopivaa tuolia, ja pulttaa tai sido ne yhteen jaloista.

Hanki sitten kahden tuolin levyinen tyyny, ja kiinnitä se paikoilleen esimerkiksi naruilla. Nyt omistat taatusti persoonallisen penkin, johon kaksi vierasta mahtuu vierekkäin.

Naulakko – ei vain eteisen juttu

Lojuvatko esiliina, pyyhkeet ja patalaput ympäri keittiötä, tai putoilevatko ne pienistä koukuistaan? Hanki pitkä, yleensä eteiseen tarkoitettu naulakko keittiön seinälle. Ripusta keittiössä käyttämäsi, omaa paikkaansa hakevat tekstiilit naulakkoon. Myös paistinpannu voi viihtyä naulakossa!

Jos ruuvaaminen tuntuu liian rankalta toimenpiteeltä, ripusta pyykkinaru kulkemaan ja kiemurtelemaan keittiön seinälle. Roikota pyyhkeitä sitten narulla kuin pyykkipäivänä ikään!

MTV3/Maria Aarnio

Lähde: Countryhome.com

Kuvat: Lehtikuva, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat