Mainos

Pernarutto levinnyt Keniaan

Keniaan Yhdysvalloista postitetusta kirjeestä on löydetty pernaruton itiöitä, kertoi Kenian terveysministeri tänään. Terveysministeri Sam Ongeri kertoi tiedotustilaisuudessa Nairobissa, että kirjeen saanut kenialainen ja neljä hänen perheenjäsentään on saattanut joutua kosketuksiin kirjeen sisällön kanssa.

Kirje postitettiin 8. syyskuuta Atlantasta Yhdysvalloista, ja se saapui Keniaan 9. lokakuuta.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun viranomaiset ovat löytäneet pernaruttobakteereja postilähetyksestä Yhdysvaltain ulkopuolelta.

Keniassa tutkitaan myös kahta muuta epäilyttävää kirjettä, joista on löydetty valkeaa jauhetta. Toinen epäillyistä kirjeistä meni YK:n ympäristöohjelman Unepin työntekijälle. Unepilla on päämaja Nairobissa.

-Se oli hyvin likainen kirjekuori, jossa oli melko eriskummalliselta vaikuttanutta kirjoitusta. Se vain vaikutti likaiselta, kummalliselta ja epäilyttävältä, kuvasi Unepin edustaja.

Toisen, ilmeisesti Nairobista postitetun sai kenialainen liikemies.

Terveysministerin mukaan Kenian hallitus perustaa työryhmän selvittämään mahdollisuuksia torjua pernaruton aiheuttamaa uhkaa. Ongeri esitti samalla kenialaisille toivomuksen, että he pysyisivät tyyninä eivätkä joutuisi pakokauhun valtaan. Hallitus kykenee hoitamaan tilanteen, hän vakuutti.

Pernarutto ei ole tuntematon tauti Keniassa. Kenialaiset ovat saaneet tartuntoja aiemmin jouduttuaan tekemisiin pernaruton saastuttaman lihan tai nahan kanssa.

Keniassa tehtiin kolme vuotta sitten terrori-isku, kun autopommi räjähti Yhdysvaltain Nairobin-lähetystön ulkopuolella. Iskussa sai surmansa yli 200 kenialaista ja 12 amerikkalaista. Lähetystöiskusta syytetään Osama bin Ladenia, jota epäillään myös Yhdysvaltain terrorihyökkäyksistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.