Mainos

Perho Tanskan konservatiiveista: Romahdus

Kokoomuksen puoluesihteeri Maija Perho piti Tanskan konservatiivien vaalitulosta aikamoisena romahduksena. Perho sanoi tänään, että konservatiivit hautautuivat pahasti kahden suuren puolueen väliin.

-Varmasti siinä oli merkityksensä näillä keulakuvilla. Vaalit myös henkilöityivät, ja konservatiivien sisällä on ollut henkilöongelmia, Perho arvioi.

Tanskan vaaleissa haluttiin Perhon mielestä jollakin tavalla turvallisuutta ja jatkuvuutta.
-Negatiivinen huomio on se, että uusi populistinen ulkomaalaisvastainen puolue pärjäsi erittäin hyvin. On aina vähän huolestuttavaa, kun demokratiassa ääriliikkeet nousevat vahvasti. Toivottavasti vastaavaa ei pääse meillä tapahtumaan, Perho sanoi.

Aho: Ei vaikuta Suomeen

Keskustan puheenjohtajan Esko Ahon mielestä Tanskan vaalituloksella ei ole juuri vaikutuksia Suomeen. Hän piti vaalitulosta pienenä yllätyksenä.
-Vaalit olisivat saattaneet vaikuttaa lähinnä EU-politiikan kautta, mutta eivät muuten. Nyt voidaan lähteä siitä, että Tanskan politiikka jatkuu samanlaisena kuin se on ollut tähänkin saakka, Aho sanoi.

Ulkomaalaisvastaisen kansanpuolueen menestys herätti Ahossa huolen siitä, onko Pohjoismaihinkin tulossa laajemminkin samanlaisia eurooppalaisia äärioikeistolaisia liikkeitä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.