Perheväkivalta johti kuolemaan Lahdessa: Mies potki, talloi ja löi vatupassilla, lopulta nainen menehtyi – miehelle syyte murhasta

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa luettiin syyte murhasta 30-vuotiaalle miehelle. Syytteen mukaan hän oli pahoinpidellyt puolisonsa erittäin raa'alla ja julmalla tavalla.

Syyttäjä vaatii lahtelaiselle miehelle elinkautista vankeusrangaistusta puolisonsa, 28-vuotiaan naisen murhasta. Tapausta käsitellään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Henkirikos tapahtui pääsiäislauantaina pariskunnan kotona Lahden Pirttiharjussa. Syytteen mukaan mies oli lyönyt, potkinut ja tallonut naista lukuisia kertoja erityisesti pään ja ylävartalon aluelle. Hän oli käyttänyt lyömiseen myös vatupassia. 

Naiselle aiheutui väkivallasta lukuisia vakavia vammoja. Hän sai muun muassa verenpurkaumia, ruhjeita aivojen ohimo- ja otsalohkoihin, repeämiä maksaan, useita kylkiluun murtumia, keuhkoruhjeita sekä verenvuotoa. Lisäksi hänen alaleukansa murtui.

Poliisit saapuivat pariskunnan asunnolle seuraavana päivänä eli sunnuntaina. Hätäkeskukseen ilmoituksen teki ulkopuolinen henkilö, jolle oli herännyt huoli mahdollisesta perheväkivallasta. Mies ei vastustanut kiinniottoa.

Syytteen mukaan uhri oli ollut elossa ainakin kahden tunnin ajan pahoinpitelyn jälkeen. Näin ollen teko on aiheuttanut hänelle suurta tuskaa ja kärsimystä.

Syyttäjän mukaan teko on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja on kokonaisuutena arvotellen törkeä. Teon vakavuutta korostaa syyttäjän mukaan se, että uhri on ollut tekijälle erityisen läheinen ja teko on tapahtunut heidän yhteisessä kodissaan.

Syyttäjä vaatii, että mies pysyy edelleen vangittuna. Hän vaatii myös, että mies menettäisi kersantin sotilasarvonsa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja