Mainos

Perhetragedia koetellut neljää keskustaministeriä

Uuden hallituksen ministereiden joukosta löytyy useampikin henkilö, joka on joutunut kokemaan perhetragedian. 

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.), liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.), elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) ja kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) ovat kaikki menettäneet perheenjäsenensä.

Pääministeri Juha Sipilä menetti kesken vaalitaiston oman poikansa. Sipilän 22-vuotias Tuomo-poika kuoli yllättäen tämän vuoden helmikuussa leikkauksen jälkeiseen komplikaatioon. Juha Sipilällä on neljä lasta ja kuusi lastenlasta. Näin Juha Sipilä kirjoitti blogiinsa esikoisensa, Tuomon poismenosta.

– Nämä ovat raskaimmat sanat, mitä olen koskaan kirjoittanut. Rakas poikamme, kuopuksemme Tuomo, menehtyi yöllä yllättäen leikkauksen jälkikomplikaatioon. Käsittämättömän syvältä kouraisevan surun keskellä kumpuaa kiitollisuus sinulle, Tuomo, elämänmyönteisyydestäsi ja ilosta, jota tuotit meille liian lyhyeksi jääneen elämäsi aikana.

Nopean kiidon politiikan huipulle tehnyt liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner puolestaan joutui jo nuorena kantamaan vastuuta kolmesta veljestään, kun hänen äitinsä Rose-Marie Berner sairastui vakavasti.

Berner kertoo nettisivuillaan haaveilleensa lääkärin ammatista, mutta kohtalo puuttui peliin hänen ollessaan 18-vuotias.

– Pääsinkin opiskelemaan unelmieni alaa Sveitsiin. Mutta sitten elämä puuttui minun tulevaisuuteni suunnitteluun: äitini sairastui vakavasti. Se muutti elämäni suunnan. Isäni ja tuolloin vielä alaikäiset, nuoremmat veljeni tarvitsivat minua kotona, ja palasin Suomeen. Muutamaa vuotta myöhemmin äitini menehtyi ja perheemme ja perheyrityksemme oli järjestäydyttävä uudelleen.

Eeva-lehden haastattelussa vuodelta 2011 Berner sanoo ikävöivänsä äitiä edelleen.

– Ikävöin äitiä yhä ja käyn mielessäni hänen kanssaan usein keskusteluja.

Pitkän poliittisen uran tehnyt kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen on joutunut kokemaan kahden läheisensä itsemurhan.

Vehviläinen oli 11-vuotias, kun hänen isänsä teki itsemurhan. Vuonna 2011 Anu Vehviläinen jäi leskeksi, kun hänen poliisipuolisonsa teki itsemurhan.

Vehviläinen kuvailee neljän vuoden takaisen tragedian ensihetkiä näin Eeva-lehdessä:

– Ensimmäisinä kuukausina hain koko ajan vastausta siihen, miksi hän teki näin. Kun en voinut tarkistaa asioita enää Timolta, minun oli luotava omaa kuvaa ja tyydyttävä siihen. Varmaa vastausta en saa koskaan, ja vaikka saisinkin, niin Timoa ei toisi mikään enää takaisin, hän sanoi helmikuussa 2013 julkaistussa artikkelissa.

Entinen EU-komissaari, nykyinen elinkeinoministeri, Olli Rehn on joutunut kohtaamaan kolme vuotta nuoremman Sirpa-siskonsa kuoleman.  

Sirpa kuoli auto-onnettomuudessa ollessaan 22-vuotias. Sirpa Rehn oli lupaava hiihtäjä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja