Perheen yhteinen loma sai erikoisen käänteen: Saudisiskokset pakenivat pitkään jatkunutta perheväkivaltaa – piileskelevät Hongkongissa, kotona saattaa odottaa kuolemantuomio

Saudiperheen yhteinen rantaloma sai erikoisen käänteen, kun kaksi siskosta pakeni kesken lomamatkan. Siskosten mukaan he olivat kärsineet pitkään perheväkivallasta ja päättivät pakenemalla tehdä asialle lopun.

Tapauksesta kertovan Guardianin mukaan siskokset olivat suunnitelleet pakoa kahden vuoden ajan. Pako oli tarkoitus ajoittaa toisen siskon 18-vuotissyntymäpäivän lähettyville, jotta tämä voisi täysi-ikäisenä hakea Australian viisumia.

Siskosten mukaan heidän isänsä ja veljensä pahoinpitelivät heitä tyttöjen ollessa nuorempia. Jopa perheen 10-vuotias veli osallistui pahoinpitelyihin ja alkoi tarkkailla siskojensa pukeutumista. Syyksi selkäsaunalle saattoi riittää myöhästyminen aamurukouksesta.

Sri Lankan rannalta alkanut pako ei kuitenkaan yltänyt Australiaan saakka.

Nappasivat passinsa vanhempien nukkuessa

18- ja 20-vuotiaat siskokset nappasivat passinsa vanhempiensa matkalaukusta näiden nukkuessa. He lensivät Sri Lankan pääkaupungista Colombosta Hongkongiin ja kertovat tulleensa pysäytetyiksi useaan otteeseen lentokentällä. Monet olivat ihmetelleet, miksi nuoret naiset matkustivat kahdestaan.

Yhden pysäytyksen yhteydessä tyttöjen passit oli kumottu ja heidän lentonsa Melbourneen peruttu. Tytöt saivat myöhemmin tietää, että yksi heidät pysäyttäneistä olisi ollut Saudi-Arabian pääkonsuli Hongkongissa.

Siskokset pelkäsivät, että heidät pakkopalautetaan takaisin kotimaahansa, joten he ilmoittivat maahantulokaavakkeessa saapuneensa lomailemaan Hongkongiin.

Kotona saattaisi odottaa kuolema

Nyt he ovat piileskelleet Hongkongissa jo lähes kuuden kuukauden ajan ja ovat vaihtaneet majoituspaikkaansa 13 kertaa. Salanimet Reem ja Rawan ottaneet tytöt pelkäävät, että heidät palautetaan Saudi-Arabiaan, jossa he kohtaisivat perheensä vihan.

– Joko meidät tapetaan, koska he haluavat puhdistaa häpeän, jonka toimme itsenäisesti lähteneinä naisina, tai sitten he pakottavat meidät naimaan serkkumme, sanoi Reem.

Siskokset ovat luopuneet islamista ja pelkäävät mahdollisesti kotona odottavaa kuolemanrangaistusta. Saudi-Arabia lukeutuu muslimimaihin, joissa uskosta luopumisesta tai jumalanpilkasta voi saada vankeutta tai jopa kuolemantuomion.

Karkulaisten lakimiehen mukaan Hongkongin maahanmuuttoviranomaiset ovat ilmaisseet "sietävänsä" karkulaisia helmikuun loppuun, jonka jälkeen edessä voi olla karkotus. Tytöt toivovat saavansa turvapaikan uudesta maasta.

Lue myös:

    Uusimmat