Mainos

Pepe Willberg teki ylistetyn come backin

Vanhojen konkarien esiinmarssi musiikkimaailmassa jatkuu. Nyt kohistaan Pepe Willbergin ja Tehosekoittimen Matti Mikkolan uudesta yhteistyöstä. Konkari Willbergille tämä on odotettu come back parrasvaloihin.

Pienellä budjetilla, pienissä palasissa ja 70 muusikon voimin. Pieteetillä ja hitaasti. Pepe Willbergin uutuuslevy on tehty nykyvirrasta poiketen. Ex-Tehosekoittimen kitaristi-säveltäjä Matti Mikkola antoi lähes kymmenen vuotta vanhat sävellyksensä Pepen käsiin. Levy-yhtiön Kari Hynninen toimi välikätenä. Lopputuloksena on levy, jota nyt ylistetään joka puolella.

- En voi väittää, että hehkutus tuntuisi huonolta. Päinvastoin se tuntuu kivalta. Sanoisiko lupaavalta. Taidothan paranee vanhetessa ja kyllä mä olen luottanut omiin kykyihini kaikki nämä vuosikymmenet. Ja ymmärtänyt sen, että aina kun kuulee jotain, niin oppii jotain lisää, sanoo Pepe Willberg MTV Uutisten haastattelussa.

Pepe Willbergillä ei ollut aavistustakaan miltä lopputulos kuulostaisi, levyä kun tehtiin paloissa ja hän kuuli vain ne kohdat, joissa itse laulaa. Kymmenminuuttiseen biisin mahtuu paljon instrumentaaliosuuksia.

-Siinä on vähän sellainen synnyttämisen tuska, että ensin sitä tuotosta kuuntelee vähän sillä tavalla, että tuliko tästä nyt mitään. Sitten menee viikko ja ehkä uskaltaa kuunnella toisen kerran. Vuoden päästä ihmettelee, että ollaanko me saatu tuollaista aikaan, Pepe naureskelee.

Hehkutus punaa posket

Musiikkimaailmassa arvostettu Soundi antoi Pepe & Saimaa -levylle viisi tähteä ja Helsinginsanomatkin ylisti levyä.

- No kyllä siinä vähän posket punottaa, kun lukee noita hehkutuksia, mutta toisaalta ei mulle ole koskaan ollut epäselvää, ettenkö mä osaisi niinku laulaa, käyttää laulun temppuja, värejä ja tunnelmaa. Ja en tarkoita mitään korukuvioita.

Vexi Salmi on sanonut, että Pepe Willberg on vaatimaton artisti, joka esiintyisi mielummin kitara kädessä selkä yleisöön päin. Mikään henkselien paukuttelija mies ei ole koskaan ollut.

-Ei mulla ole sellasta tarvetta, koen että pärjään näinkin.

Ei jumputukselle ja soittolistoille

Tehosekoittimesta tuttu kitaristi Matti Mikkola sävelsi uuden levyn mahtipontiset ja pitkät kappaleet jo kymmenisen vuotta sitten. Sanoituksia kokeiltiin kymmmeniä, mutta mikään ei tuntunut toimivan. Vasta Timo Kiiskisen sanoitukset kolahtivat.

- Ensimmäisen kerran kun Pepe lauloi uutta biisiä, tajusin, että vakka löysi kantensa. Pepen laulusaundi oli vaan niin paksu ja väkevä. Yhtäaikaa voimakas ja hauras. Ajattelin, että jos tulee jatkoa en ainakaan ole poikkiteloin, sanoo säveltäjä Matti Mikkola.

Come back julkisuuteen

Willbergin itsensä mielestä nyt ei ole kyse mistään laulullisesta tai musiikillisesta come backistä. Mutta julkisuus come back tämä hänelle on.

- Nyt mä olen tehnyt jotain semmosta, joka näkyy ja kuuluu. Vaikka olenhan mä tavallaan toiminut pinnan tuntumassa, mutta kuitenkin alapuolella, hymyilee Willberg. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.