Pentti Lasanen: Vaimolta tulee varmasti rehellinen mielipide

Musiikki ja esiintymiset täyttävät yhä Pentti Lasasen, 74, kalenterin. Vapaa-ajallaan pitkän linjan muusikko nauttii kakkoskotinsa rauhasta.

Kymmenen vuotta sitten muusikko Pentti Lasanen vaimoineen sattui löytämään mieluisan mökin Saimaan vesistön keskellä sijaitsevasta Puumalasta.

− Olimme muutaman vuoden vuokralla ja totesimme, että se on mukavaa seutua. Sitten pääsimmekin kiinni luonnonkauniiseen maaplänttiin.

Lasasen vaimo piirsi paperille tukkihuvilan, jota osaava työmies rakensi seuraavat kaksi vuotta. Tänä päivänä Puumalan huvila toimii Lasasten kakkoskotina.

− Tässä on jouduttu omakotitaloasioiden eteen, ratkaisemaan asioita, jotka hyvin vähäisissä määrin kuuluvat soittajan koulutukseen. Esimerkiksi kun vessa ei toimi jouluna, Lasanen sanoo nauraen.

"Palaute on tärkeää"

Arkkitehtuuri lukeutuu Lasasen ja vaimon yhteisiin mielenkiinnon kohteisiin. Puolisonsa ammattiin musiikkiin vaimo ei ole sen sijaan perehtynyt muuten kuin kuulijana.

− Hän on silti tarkin arvioijani. Hänellä on hämmästyttävä huomiokyky ja kuulo. Se on opettanut, että musikaalisuutta on monenlaista: sekä esittävää että kuuntelevaa.

− Vaimolta tulee ihan varmasti rehellinen mielipide. On tärkeää, että saa tarpeeksi ajoissa palautetta; etenkin, jos keksii jotain todella huonoa, Lasanen kiittää puolisoaan.

Pentti Lasasta työllistää yhä vuonna 1958 perustettu Four Cats -yhtye sekä yhdeksänmiehinen Big Swing Orchestra.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat