Mainos

Pentagonin palossa satoja uhreja

Washingtonissa sijaitsevaan Yhdysvaltain puolustusministeriöön Pentagoniin tehdyssä iskussa on menehtynyt mahdollisesti jopa 800 henkilöä. ABC-tv-yhtiön mukaan arvio on paikallisen palopäällikön tekemä ja se perustuu laskelmiin kateissa olevista työntekijöistä. Aivan Washingtonin kupeessa Virginiassa sijaitsevassa viisikulmaisessa rakennuksessa työskentelee yleensä 23 000 ihmistä.

Viime hetken tapahtumista Pentagoniin törmänneessä lentokoneessa on saatu lisää tietoa. Yksi koneen matkustajista ehti soittaa koneesta ennen koneen tuhoutumista, kertoo CNN-televisiokanava. Toimittaja Barbara Olson ehti kertoa, että kone on kaapattu. Hänen mukaansa aseina kaappaajilla oli muun muassa puukkoja. Sekä matkustajat että miehistö oli pakotettu koneen peräosaan. Kaappaajien kansallisuuteen tai motiiviin Olson ei viitannut. Kaikki koneessa olleet saivat surmansa törmäyksessä.

Taustaa: Pentagon on jättimäinen rakennus

Washingtonissa sijaitseva Yhdysvaltain puolustusministeriön päämaja Pentagon on yksi maailman suurimpia rakennuksia. Viisikulmaisessa rakennuksessa työskentelee 23 000 ihmistä. Pentagon on kuin kaupunki, sen alueella on teitä kymmeniä kilometrejä ja rakennuksen parkkipaikoille pysäköidään päivittäin miltei 9000 autoa.

Päivittäin Pentagonista soitetaan yli 200 000 puhelua. Puolustusministeriön postitoimisto käsittelee kuukausittain yli miljoona postilähetystä. Pentagonin kirjastossa on satoja tuhansia kirjoja ja sinne tilataan noin 1 700 lehteä kaikkialta maailmasta. Pentagon rakennettiin toisen maailmansodan aikaan suomaalle 16 kuukaudessa. Se valmistui tammikuun 15 päivänä vuonna 1943.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.