Mainos

Pentagon: Armeijan palveluksessa olevat transsukupuoliset voivat värväytyä uudelleen

Armeijassa palvelevat transsukupuoliset voivat värväytyä armeijaan uudelleen sillä aikaa, kun transsukupuolisten palveluksen estävä aloite on käsittelyssä, vahvistaa Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon. Asiasta kertoo muun muassa uutiskanava CNN.

Uudelleen värväytyminen koskee niitä, joiden palvelusaika umpeutuu ennen kuin lopullinen päätös armeijassa jo palvelevien transsukupuolisten kohtalosta tehdään.

Transsukupuoliset ovat voineet palvella armeijassa avoimesti kesäkuusta 2016 lähtien. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kuitenkin antanut määräyksen, että transsukupuolisia ei enää huolittaisi armeijan riveihin. Määräys on tällä hetkellä puolustusministeriön käsittelyssä.

Kiellon on määrä olla voimassa maaliskuun lopulla vuonna 2018. Trump ei kuitenkaan kieltoa asettaessaan ottanut kantaa siihen, miten menetellä armeijassa jo työskentelevien transsukupuolisten kanssa, vaan jätti asian puolustusministeri James Mattisin punnittavaksi.

Puolustusministeriö on kieltäytynyt kertomasta, onko Yhdysvaltain armeijassa palvelevien transsukupuolisten määrästä virallisia arvioita tai tutkimuksia. Armeijan ulkopuolisten tahojen arviot määrästä vaihtelevat muutamista tuhansista jopa 15 000:een. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.