Penkkiurheiluilta

  • Chilivoi-popcorn
  • Naudanlihaleivät paprika-juustomajoneesilla
  • Kana-quesadillas
  • Pico de gallo salsa (Tomaattisalsa)
  • Jäätelösoodapirtelöt

Chilivoi-popcorn

  • 2-4 punaista chiliä, pieneksi pilkottuna (poista siemenet)
  • 75 g voita
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 100 g kuivattuja maissinsiemeniä
  • ripaus suolaa

Lämmitä pilkottu chili ja voi 2-3 minutin ajan miedolla lämmöllä kunnes voi rupeaa hiukan tirisemään. Ota pois liedeltä. Lämmitä 2 rkl öljyä isossa erillisessä kattilassa. Lisää kuivatut maissinsiemet ja laita kansi päälle. Kun siemenet alkavat poksahdella, ravista kattilaa varovasti. Popcorn on valmista kun poksahtelu loppuu. Sekoita valmiin popcornin sekaan chilivoi. Mausta vielä suolalla oman maun mukaan.

Naudanlihaleivät paprika-juustomajoneesilla

  • 1 dl parmesaanijuustoa, raastettuna
  • 1/2 dl paprikapikkelsiä
  • 1 1/2 dl majoneesia
  • 1 jalopeno, pieneksi viipaloituna (siemenet poistettuna)
  • 2 dl edam-juustoa, raastettuna (Polar)
  • 3 rkl soijaa
  • 2 tl etikkaa
  • 1 rkl sinappia
  • Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita seos jääkaappiin maustumaan.
  • 300 g naudan sisäfileeleikkelettä / paahtopaistia, viipaleina
  • 8-10 vaaleaa leipää tai paahtoleipää, viipaleina
  • 1 purkki cocktail-suolakurkkuja
  • nippu lehtisalaattia

Leivän kokoaminen: laita leipäviipaleiden päälle salaattia ja sitten reilusti paprika-juustomajoneesia. Seuraavaksi asettele cocktail-suolakurkut ja lopuksi kokoa sisäfileeleikkeet tai paahtopaisti leipien päälle. Aseta kanneksi toinen leipäviipale. Halutessasi voit lävistää cocktailtikulla, jotta leipä pysyy hyvin koossa.

Kana-quesadillas

  • 2 pkt vehnätortilloja
  • 1 valmis grillibroileri, nypittynä / pieneksi viipaloituna
  • 200 g vaaleaa cheddar-juustoa, raastettuna
  • 200 g edam-juustoa, raastettuna
  • 1 iso nippu korianterin lehtiä
  • 2 tl kuminamaustetta
  • 2 tl grillimaustetta
  • 2 tl paprikamaustetta
  • 1 limen mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Kanatäyte: sekoita viipaloitu grillibroileri, kuminamauste, grillimauste, paprikamauste, limen mehu, suola ja pippuri hyvin keskenään.

Seuraavaksi levitä vehnätortillojen päälle kanatäytettä, korianterin lehtiä ja juustoraasteita. Lopuksi laita päälle vielä toinen vehnätortilla. Lämmitä paistinpannulla tilkassa öljyä molemmilta puolilta niin, että juusto sulaa ja täyte lämpenee. Leikkaa quesadillat noin kuuteen osaan. Valmista loputkin quesadillat samalla tavalla. Tarjoile pico de gallo -tomaattisalsan sekä creme fraichen kera.

Pico de gallo salsa (Tomaattisalsa)

  • 4 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/4 dl öljyä
  • 1 nippu korianteria
  • 2 limeä
  • suolaa
  • sokeria
  • valkopippuria
  • mustapippuria

Leikkaa pieneksi sipulit, tomaatit, valkosipuli ja korianteri. Sekoita kaikki aineet kulhoon ja mausta 2 limen mehulla, suolalla, sokerilla, valkopippurilla ja mustapippurilla oman maun mukaan. Lisää vielä reilu tilkka öljyä.

Jäätelösoodapirtelöt

  • 1/2 l vaniljajäätelöä
  • 1/2 l suklaajäätelöä
  • 1/2 l mansikkajäätelöä
  • 3 rkl kermaa
  • 1 l Spriteä
  • 3 rkl suklaakastiketta
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 3 rkl mansikkahilloa
  • tilkka vettä

Suklaasoodapirtelö: kaada suklaakastike, kerma ja 2 rkl suklaajäätelöä tilavaan, korkeaan lasiin. Sekoita haarukalla. Lisää reilu tilkka Spriteä, mutta jätä tilaa jäätelölle. Lisää 2 palloa suklaajäätelöä ja kaada päälle lisää Spriteä. Sekoita haarukalla ja tarjoile.

Vinkki: koristele esim. Domino-kekseillä, suklaakastikkeella, vaahtokarkeilla tai nonparelleilla.

Mansikkasoodapirtelö: resepti on melkein sama kuin suklaasoodapirtelöllä, vaihdat vaan suklaakastikkeen mansikkahilloon ja lisäät tilkkasen vettä. Sen lisäksi mansikkajäätelöä, kermaa ja Spriteä.

Vaniljasoodapirtelö: tämäkin resepti on melkein sama. Suklaakastikeen tai mansikkahillon sijasta käytetään 1tl vanilja-aromia, vaniljajäätelöä, kermaa ja Spriteä.

Lue myös:

    Uusimmat