Mainos

Pelti rytisi liukkaassa ajokelissä Helsingissä

Helsingissä yöpakkasten jäädyttämillä teillä sattui useita kolareita ja ulosajoja, mutta pahoilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Liukas ajokeli on haitannut aamulla pahoin liikennettä Etelä-Suomessa. Pelastuslaitoksen mukaan esimerkiksi Lahdenväylällä Helsingissä tieltä suistumisia ja kaiteisiin törmäilyjä sattui parisenkymmentä, mutta kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Turmapaikka oli Kehä I:n liittymän ja Porvoonväylän liittymän välillä.

- Tien pinta oli notkelmakohdassa peilikirkas ja niin liukas, että jopa pelastushenkilöstön oli vaikea liikkua sillä jalkaisin, kuvaili päivystävä palomestari Markku Ahola. Pelastuslaitos saapui paikalle kello 5.45 ja viimeiset yksiköt lähtivät pois vähän ennen kahdeksaa.

Pelastusyksiköiden ajasta suurin osa meni liikenteen pysäyttämiseen ja varoittamiseen. Liukkaus väheni myös, kun aurinko alkoi sulattaa tien pintaa.

Ulosajoja sattui lisäksi muun muassa useissa eri kohdissa Kehä III:lla sekä Sipoossa Porvoonväylällä, Keravalla Keskustan Kehällä ja Tuusulassa Pohjoisväylällä.

Poliisi toivoo autoilijoiden noudattavan erityistä varovaisuutta tähän vuodenaikaan aamuisin, kun yöpakkasista johtuen tienpinnat jäätyvät ja ovat arvaamattoman liukkaita. Jäätynyttä pintaa ei ole helppo havaita, ja kesärenkailla auto on vaikea hallita etenkin suurissa nopeuksissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.