"Pelottelua ja solvaamista" – erikoinen välikohtaus Tour de Francessa: tähtiajajan tallipomo potkittiin ulos kisasta

Pyöräilytalli Jumbo-Visma joutuu tulemaan Tour de Francen ratkaisuhetkillä toimeen ilman päällikköään Merijn Zeemania. Hollantilainen tiimipomo on poistettu kilpailusta epäasiallisen käytöksen takia.  

Tour de Francen tuomaristo tiedotti torstaina, että Zeeman on saanut toimintakiellon. Zeeman oli "pelotellut, solvannut ja käyttäytynyt asiattomasti" Kansainvälisen pyöräilyliiton UCI:n tarkastajaa kohtaan keskiviikkona ajetun 17. etapin jälkeen.

Tarkastaja oli tehnyt rutiinitoimenpiteitä Zeemanin johtaman tallin tähtikuskin, slovenialaisen Primoz Roglicin pyörän kanssa. Hän oli tutkinut Roglicin menopeliä mekaanisten apukeinojen varalta ja purkanut pyörän kampisarjaa, mikä oli ärsyttänyt Zeemania. 

Tiimipomo kommentoi tapausta saamansa rangaistuksen jälkeen. 

– Tulistuin kampisarjan purkamisesta. Olemme reilun kilpailun kannalla ja se edellyttää tarkastuksia, mutta ne pitää suorittaa järkevällä tavalla. Siitä huolimatta minun olisi pitänyt pysyä rauhallisena ja lähestyä UCI:n tarkastajaa kunnioittavammin, Zeeman puolusteli Twitterissä

Jumbo-Visma painotti sitä, että Roglicin pyörästä ei löytynyt mitään sääntöjenvastaista. Zeemanin mukaan Roglicin pyörä vaurioitui tarkastuksessa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Zeeman sai pannansa lisäksi 2 000 Sveitsin frangin eli noin 1 860 euron sakot. 

Roglic johtaa kokonaiskisaa 57 sekunnin erolla maanmieheensä, UAE Team Emirates -tallin Tadej Pogacariin, kun jäljellä on kolme etappia. Slovenialainen valloitti viime vuonna Espanjan ympäriajon kokonaiskilpailun. 

– Olen järkyttynyt, mutta unelmamme keltaisesta paidasta elää, Zeeman päätti viitaten kilpailun johtajan kilpa-asuun. 

Tour de France päättyy sunnuntaina seremonialliseen, Pariisiin ajettavaan etappiin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja