Pelleasuinen joukko jahtasi lapsia koululla Tuusulassa – yhdellä moottorisaha

Poliisin tietoon on tullut, että eilen Tuusulan Lahelassa ja Vaunukankaan koulun läheisyydessä possuksi ja pelleiksi pukeutuneet henkilöt pelottelivat lapsia.

Itä-Uudenmaan poliisin tiedon mukaan henkilöt olivat aikuisen kokoisia ja liikkuneet autoin. Aihe on ollut näkyvästi esillä erilaisissa some-keskusteluissa.

Lahelasta ilmoitettiin, että eilen noin kello 21 aikaan kaksi aikuisen kokoista henkilöä oli juossut ainakin yhden lapsen perässä ja pelotellut nuoria.

Henkilöt olivat pukeutuneet valkoisiin haalareihin ja heillä olisi ollut possunaamarit ja käsissään pesäpallomailat. Henkilöt ovat tiettävästi liikkuneet vihreällä farmarimallisella Volvolla, joka on mahdollisesti ollut väärissä kilvissä.

Pakenivat pellejä, vastassa moottorisaha

Vaununkankaan koulun alueelta vanhempi ilmoitti, että hänen kolme lastaan olisivat iltaseitsemän aikaan koulun pihalla, kun paikalle oli ajanut harmaa pitkä pakettiauto. Autosta olisi astunut ulos noin kymmenen pellenaamarein varustautunutta henkilöä tummissa haalareissa.

Lapset olivat lähteneet juoksemaan kävelytietä karkuun, ja heitä vastaan oli alikulkutunnelissa tullut samanlaiseen asuun pukeutunut pelle moottorisahan kanssa.

Poliisille on välitetty myös muutama muu pelle- tai klovnihavainto Järvenpään alueelta. Poliisi on laatinut tapauksesta rikosilmoituksen ja selvittää asiaa.

Poliisi on pyytänyt Tuusulan kunnalta mahdollisia valvontakameratallenteita Tertun nuorisotilan läheisyydestä.

– Kuvat ovat heikkolaatuisia, mutta niistä näkyy, että jotain siellä tapahtuu, poliisin tiedotteessa todetaan.

Poliisi neuvoo soittamaan epäilyttävistä klovni, pelle tai vastaavista naamioituneista pelotteluteoista hätänumeroon 112 ja ottamaan mahdollisemman paljon tuntomerkkejä ylös, myös mahdollisista ajoneuvoista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja