Mainos

Klovnit saivat Pohjanmaan viikossa sekaisin – noin 30 ilmoitusta poliisille, kaksi poikaa otettu kiinni

Pohjanmaan poliisilla on reilun viikon aikana ollut jo noin kolmekymmentä pelleihin liittyvää hälytystehtävää. Ison osan havainnoista ovat tehneet lapset ja nuoret, kertoo poliisi. He ovat kertoneet havainnoista vanhemmilleen ja tätä kautta edelleen hätäkeskukseen. Tämä on aiheuttanut viiveitä siihen, miten nopeasti poliisipartio on päässyt havaintopaikalle.

Kahdessa tapauksessa poliisi on ottanut klovneina esiintyneitä kiinni. Tekijät olivat alaikäisiä poikia, jotka kiinnioton jälkeen toimitettiin koteihinsa.

Klovnien on kerrottu pääosin vain oleilleen tai kulkeneen jossain, mutta useassa tapauksessa he ovat poliisin mukaan myös esimerkiksi lähteneet ihmisten perään tai pelotelleet muulla tavoin.

Muutamissa tapauksissa pelleillä on kerrottu olleen kädessään veitsi tai vesuri. Esimerkiksi eilen Seinäjoella poliisi sai illalla puoli yhdentoista aikaan ilmoituksen klovniasuisesta ihmisestä, joka oli hypännyt tielle vesuri kädessään ja poistunut sitten metsään. Poliisi etsi vesuriklovnia kolmen partion ja poliisikoiran voimin, mutta epäiltyä ei tavoitettu.

Pohjanmaan poliisin tietoon ei ole tullut tapauksia, joissa klovnina esiintyvät olisivat käyneet ihmisiin käsiksi tai aiheuttaneet muutenkaan vahinkoa tai vammoja.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja pelottelevista klovneista.

0:57

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja