Pelicans-seurapomolta lukema raskaista kuluista, kun SM-liiga jatkuu erikoisolosuhteissa – faneilta tukea, vaikka halliin ei pääsekään

Jääkiekon SM-liiga jatkuu 16. joulukuuta – loppukuun aikana 15 ottelua ilman yleisöä 3:08
Jääkiekon SM-liiga jatkuu 16. joulukuuta – loppukuun aikana 15 ottelua ilman yleisöä.

Jääkiekon SM-liiga palaa kahden viikon pelitauolta Lahdessa keskiviikkona, kun Pelicans ja TPS kohtaavat. Tyhjille katsomoille käytävä ottelu iskee kymmenientuhansien eurojen kokoisen loven Pelicansin kassaan, mikä nostaa seuran kannattajien tekemän kädenojennuksen arvoa entisestään.

SM-liiga ilmoitti viime viikolla, että jokainen seura pelaa tämän vuoden puolella yhden kotiottelun ilman yleisöä. Näin koronarajoitusten aiheuttama ottelutauko ei veny niin pitkäksi.  

Ilman yleisöä pelattavat ottelut alkavat tänään Lahdessa. Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen selvitti MTV Urheilulle, että ottelutapahtuman järjestäminen vaatii kymmenien ihmisten panosta ja prosessit pyörivät seurassa, oli hallissa yleisöä tai ei. 

Vaikka Pelicans säästää keskiviikkona esimerkiksi järjestyksenvalvonnassa ja ravintolahenkilökunnassa, Pöyhösen mukaan kulujen hintalappu on viisinumeroinen. 

– Jos mietitään suoria kuluja ottelutapahtumasta, niin kyllä tässä puhutaan kymmenistätuhansista. Kun yleisöä ei saada sisälle, niin tämä on haastava tilanne, mutta onneksi olemme saaneet digitaalisia kannatuslippuja myyntiin. Sen kautta saamme pikkuisen korjattua tilannetta, Pöyhönen kommentoi MTV Urheilulle.  

– Saimme kannatusliput eilen myyntiin, ja katsoimme nyt aamutuimaan, että kyllä tässä puhutaan ihan tuhansista euroista. Siitä kiitos ja kumarrus yhteisölle, seurapomo jatkaa. 

Ravintolat ja aitiot kiinni Lahdessa

SM-liigaseurat ovat selvitelleet mahdollisuutta pitää ravintolatoimintaa auki muuten tyhjissä halleissa joulukuussa, mikä mahdollistaisi edes jonkin verran maksavia asiakkaita ottelutapahtumaan. Pelicansin kotihallissa ravintoloiden ja vip-tilojen ovat pysyvät Pöyhösen mukaan säpissä. 

– Kartoitimme tilannetta, ja viranomaisilla oli näkemys, etteivät he suosittele tätä. Kyllä tässä terveys edellä nyt mennään. Noudatamme ja kunnioitamme viranomaisten suosituksia ja ohjeituksia. 

Muilla liigapaikkakunnilla tilanne voi olla toinen. 

– Tämä on enemmän rakenteellinen kysymys. Kumppaniseuroilla on erilaisia ravintolaratkaisuja, ja heillä on ehkä enemmän tämänkaltaiseen tekemiseen soveltuvia ravintolatiloja, joista on esteetön näkyvyys areenan puolelle, Pöyhönen kertoo. 

SM-liigan odotetaan jatkuvan tammikuun alussa porrastetusti alueelliset rajoitustoimet huomioiden. Olisiko Pelicans valmis jatkamaan pelejä tyhjille katsomoille, jos rajoitukset estävät yleisön ottamisen?

– Sanotaan niin, että se on vaikea tilanne. Kyllä meidän täytyy löytää siihen joku ratkaisu. Emme oikein voi ottaa lisää kuluja tähän meidän rakenteeseemme. Olemme tehneet aika rajuja toimenpiteitä pitämällä yt-neuvotteluja, neuvottelemalla asioita uudestaan ja sopeuttamalla liiketoimintaa.

– Emme tieten tahtoen halua lähteä kasvattamaan kuluja. Tietysti pitää muistaa, että olemme urheilu- ja tapahtumabisneksessä mukana. Jos joukkue ei pelaa, ei se mielenkiinto meidän brändiämme kohtaan ole silloin kovin isoa, Pöyhönen summaa.

Loppuvuoden SM-liigalähetykset C Moressa: 

16.12. klo 16.30 Hockey Night Live: Pelicans – TPS
18.12. klo 18.00 Hockey Night Live: TPS – Tappara
18.12. klo 18.15 HIFK – SaiPa

SM-liigan joulutauko 19.–26.12.

27.12. klo 16.30 Hockey Night Live: Kärpät – JYP
27.12. klo 16.45 KooKoo – Ilves
27.12. klo 16.45 SaiPa – KalPa
28.12. klo 18.15 HPK – SaiPa
28.12. klo 18.15 Jukurit – Lukko
28.12. klo 18.15 Sport – Ässät

29.12. klo 18.15 JYP – Jukurit
29.12. klo 18.15 Tappara – Sport

30.12. klo 18.00 Hockey Night Live: Ässät – KooKoo
30.12. klo 18.15 KalPa – SaiPa
30.12. klo 18.15 Ilves – Pelicans
30.12. klo 18.15 Lukko – HPK

Lue myös:

    Uusimmat