NHL:n lainapelaajien poistuminen tekee valtavan loven Ilveksen vahvaan rosteriin – "Korvaaminen lähes mahdotonta"

NHL-kauden lähestymisen myötä Ilves menettää kokoonpanostaan liudan pelaajia. C Moren jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkosen mukaan tupsukorvat saattaa olla tulevina viikkoina vaikeuksissa.

Lukas Dostal, Juuso Välimäki, Arttu Ruotsalainen, Barrett Hayton ja Lassi Thomson. Tämä alkukaudella Ilveksessä viilettänyt viisikko on hiljattain putsannut SM-liigan tomut jaloistaan ja suunnannut kohti NHL:ää.

Viiden pelaajan menettäminen kesken kauden on jo muutenkin kova paikka, mutta kun samalla joukkueesta poistuu sarjan paras maalintekijä, maalivahti ja puolustaja, on isku tuplasti kovempi.

Ilves otti kauden alussa tietoisen riskin, joka osuu nyt voimalla tupsukorvien nilkkaan.

C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen korostaa Dostalin merkitystä sarjan toisena majailevan Ilveksen vahvan vireen taustalla.

– Kun puhutaan Dostalista, sarjan paras maalivahti. Torjuntaprosentti huiteli 95, voittoprosentti oli 91. Kahdella muulla veskarilla voittoprosentti 50. Se on ihan selvä, että heilahtaa, Lehkonen summaa.

Ison loven tekevät myös Ruotsalainen ja Välimäki, jotka olivat syksyllä SM-liigan parhaimpia pelaajia. Suurien tähtien saappaisiin on Lehkosen mukaan miltei mahdoton astua.

– Sarjan paras sentteri Ruotsalainen, joka teki 16 maalia, singahtaa (Pohjois-Amerikkaan). Sarjan paras pakki (Välimäki), siitä lähtee 24 minuuttia pois vasemmalta puolelta. Niiden korvaaminen on lähes mahdotonta, Lehkonen sanoo.

Haasteita Ilvekselle tuo myös vuodenvaihteessa pelattavat alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Nuorten Leijonien paidassa nähdään Ilves-pelaajista Santeri Hatakka ja vahvan alkukauden pelannut Roby Järventie.

Lue myös:

    Uusimmat