Pelicans joutui tekemään koronajärjestelyjä SM-liigaottelun alla – "Oli kaikenlaista hässäkkää"

Viime kauden kuudessa jääkiekkoliigan kohtaamisessa vain kaksi pistettä KooKoolta napannut Pelicans osoitti olevansa tällä kaudella suurempi kiusa naapurikaupungin miehille. Kaksi edellistä kotipeliään voittanut kouvolalaisjoukkue joutui nöyrtymään keskiviikkona lahtelaisille maalein 2–3.

Vieraiden riveissä nelosketjun vantaalaiskasvatti Aleks Haatanen, 19, nautiskeli liigauransa ensimmäisestä kahden tehopisteen (0+2) pelistä syötettyään Hannes Björnisen ja Jonatan Tanuksen maalit.

– Tämä oli kentältämme hyvä ottelu, mutta ei meillä ole väliä missä ketjussa pelaa. Jos sitten seuraavassa pelissä saisi maalitilinkin liigapeleissä auki, myhäili kauden toisessa ottelussa peliaikaa saanut ja ensi kertaa ylivoimaa pelaamaan päässyt Haatanen.

Illan voittomaalin ohjasi kauden avausosumanaan 54. minuutilla Iikka Kangasniemi. Pelicansin selkeä ykköstorjuja Patrik Bartosak jätti huonovointisena ottelun kesken toisen erän alussa.

Puolustaja Matias Rajaniemi saapui Kouvolaan varotoimenpiteenä lähipiirissä olleen koronaepäilyn takia eri kyydillä kuin muu joukkue ja hyppäsi otteluun lämmittelemättä kaukalossa.

– Ennen ottelua päivässä oli kaikenlaista hässäkkää, kuvaili Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.