Pelastuslaitoskin varoittaa "lonkanvaihtoviikosta" – karmean liukkaat jalkakäytävät saatava pikaisesti kuntoon

Helsingin pelastuslaitos hoputtaa huoltoyhtiöitä ja teiden kunnossapidosta vastaavia hiekoitustöihin. Syynä ovat jalankulkijoiden kannalta karmeat kelit.

Alkuviikosta on lauhaa koko maassa, mutta loppuviikosta pakastuu. Samalla jäätyvät lauhojen säiden sulattamat jalkakäytävät.

Pelastuslaitos toivookin, että ”liukkaudenestoa” toimitettaisiin rivakasti jalkakäytäville, pihoille ja pienemmille teille. Pelastuslaitos otti asian esiin eilen Twitterissä julkaisemassaan päivityksessä:

– Viikon sääennuste lupaa varsinaista lonkkien vaihtoviikkoa, joten hyvällä #liukkaudenesto’lla voi ehkäistä merkittävästi tapaturmia, pelastuslaitos kirjoittaa.

Ennusteen mukaan lämpötila on alkuviikosta nollan tienoilla jopa Oulun korkeudella. Suomen yllä on matalapaineen alue, joka siirtyy lähipäivien aikana itään. Samalla sää viilenee, kun maan eteläosien ylle saapuu Jäämereltä peräisin oleva kylmä ilmamassa.

Helsingin Töölön tapaturma-asemalla liukkaat kelit ovat näkyneet jo jopa kaksinkertaisena määränä potilaita. Ylilääkäri Kaisa Virtanen kertoi MTV Uutisille eilen, että onnettomuuden takia leikkausta odottavia on noin 50, kun tavallisesti lukema liikkuu 10:n ja 20:n  välillä. 

– Me leikataan koko ajan sata lasissa neljällä leikkauspöydällä, käytännössä lähes kellon ympäri, Virtanen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat