Pelastuslaitos raivasi kymmeniä puita ukkospuuskien jäljiltä Pohjois-Karjalassa – lehmätkin lähdössä yöjalkaan

Nora kuvasi yöllä huikean ukkosnäytelmän 0:33
Video: Ukkonen herätti Hyvinkäällä pari viikkoa sitten

Eilisen ukkospuuskat ovat työllistäneet reippaasti Pohjois-Karjalan pelastuslaitosta. Pahimmillaan useita kymmeniä puita kaatui samaan kasaan muun muassa teille ja sähkölinjojen päälle. Pelastuslaitoksen mukaan puut rikkoivat myös pienten rakennusten kattoja.

Tämänhetkisen arvion mukaan pelastuslaitos suoritti myrskystä johtuen jopa 70 vahingontorjuntatehtävää. Erityisesti tuhoja korjattiin Kiteellä ja maakunnan etelä- ja keskiosissa.

Puita oli kaatunut myös junaraiteiden päälle, ja tuhoja korjattiin yhdessä Rataliikennekeskuksen kanssa. Lisäksi liikenne valtatie 6:lla oli yön aikana poikki.

Lehmät lähdössä

Kiteellä kaatuneet puut rikkoivat lehmien aitauksen niin, että eläimet olivat vaarassa karata. Pelastuslaitos sai kuitenkin tilanteen hallintaan ennen kuin lehmät ennättivät karkuteille.

Myrsky aiheutti myös laajoja sähkökatkoja. Vielä aamuviiden aikaan Pohjois-Karjalan Sähkön alueella ilman sähköä oli reilut 1  500 asiakasta, mutta suurin osa sähkökatkoista oli saatu korjattua. Eilen iltakymmeneltä ilman sähköä oli noin 7  000 asiakasta.

Ilmatieteen laitos antoi eilen varoituksen rajusta ukonilmasta Pohjois- ja Etelä-Karjalan sekä Pohjois- ja Etelä-Savon alueille.

 

Lue myös:

    Uusimmat