Mainos

Pelastuslaitoksen suuroperaatio Porissa: Vuosia muhinut myrkky lirahti teollisuusrakennuksen lattialle, erikoissuojapuvut käytössä

Pelastuslaitos sai torjuttavakseen sunnuntaina poikkeuksellisen tehtävän, kun myrkyllistä titaanitetrakloridia pääsi valumaan teollisuusrakennuksen betonilattialle Porissa Kaanaankorven tehdasalueella.

Aineen torjunta kesti käytännössä koko päivän, mutta myrkystä ei ollut vaaraa sivullisille. Päivystävän palomestarin Tomi Anttilan mukaan vuoto oli peräisin yli 20 vuotta vanhasta säiliöstä, jonka sisällöstä ei ollut olemassa merkintöjä. Rakennuksessa työskentelevät ihmiset olivat luulleet säiliötä tyhjäksi.

Myrkkyä pääsi lattialle, koska säiliö oli haurastunut. Ainetta oli vuotanut muutamia litroja.

Pelastuslaitos oli varustautunut operaatioon kemikaalisuojapuvuilla ja paineilmahengityslaitteilla. Iltaseitsemän aikaan pelastuslaitos teki onnettomuuspaikalla loppuimeytystä.

Sunnuntaina aamupäivällä pelastuslaitos oli vielä siinä uskossa, että aine olisi ollut pelkästään suolahappoa. Parin tunnin kuluttua kuitenkin selvisi, että kyse olikin paljon vaarallisemmasta titaanitetrakloridista, josta syntyy suolahappoa aineen päästessä kosketuksiin ilman kanssa.

Titaanitetrakloridi voi aiheuttaa iholla palovammoja ja hengitettynä vaurioittaa keuhkoja ja hengityselimiä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja