Mainos

Pelastushelikopterien toiminta kilpailutetaan

Pelastushelikopterien kilpailuttaminen voi tuoda Suomeen helikopterioperoijia myös muualta EU-alueelta. Kilpailutuksen tulokset selviävät syksyllä.

Lääkäri- ja pelastushelikopterien operointia suorittavat yritykset kilpailutetaan. Kilpailuttamisen takana on viisi helikopteritoimintaa ylläpitävää yhdistystä eri puolilla maata. Yksi yhdistys eli Lapin pelastushelikopterin tuki ei ole mukana.

Kilpailutuksen tulokset selviävät syys-lokakuun aikana, kertoo toiminnanjohtaja Jari Pääkkö. Hän toimii sekä oululaisen Sepen Tuki -yhdistyksen että Varkaudessa toimivan Itä-Suomen pelastushelikopterin tuki -yhdistyksen johtajana.

Nykyisin helikoptereita operoivat Copterline Oy (Oulu, Vaasa ja Varkaus), Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab (Turku ja Vantaa) sekä Heliflite Oy (Sodankylä). Kilpailuttamisesta vastaa viime joulukuussa perustettu helikopteriyhdistysten valtakunnallinen katto-organisaatio SLPY. Hankintapuolen asiantuntijana käytetään Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hankintatoimistoa. Pääkön mukaan kilpailuttaminen voi tuoda Suomeen helikopterioperoijia myös muualta EU-alueelta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.