Pekka Rinne valittiin NHL:n vuoden maalivahdiksi! Nappasi ykköspaikan ylivoimaisella äänivyöryllä

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Nashville Predatorsin suomalaistorjuja Pekka Rinne on valittu NHL:n vuoden maalivahdiksi. Rinne, 35, on historian kolmas suomalainen, joka on voittanut parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn. Palkinnon voittajan äänestivät eri NHL-seurojen GM:t.

Aiemmin suomalaisista palkinnon ovat voittaneet Miikka Kiprusoff (2005-06) ja Tuukka Rask (2013-14).

Rinne ehti olla ehdolla palkinnon voittajaksi kolme kertaa ennen kuin ykkössija meni hänelle (2011, 2012, 2015).

Tämänkertaisessa äänestyksessä Rinne oli selvä ykkönen. Peräti 22 GM:ää sijoitti Rinteen ykköspaikalle. Kuuden GM:n äänestyslapulla Rinne oli kakkonen ja yhden GM:n lapulla hän oli kolmas.

Rinne pokkasi Vezina Trophyn Yhdysvaltojen Las Vegasissa järjestetyssä palkintogaalassa.

Viime kaudella Rinne torjui Predatorsin maalilla yhteensä 59 runkosarjaottelussa, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 92,7. Rinteen päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,31.

Äänestyksessä kakkoseksi tullut Winnipeg Jetsin jenkkivahti Connor Hellebuyck sai ykkösääniä selvästi vähemmän (7) kuin Rinne. Muut ykkösäänet menivät Toronto Maple Leafsin tanskalaistorjujalle Frederik Andersenille (1) ja Vegas Golden Knightsin kanadalaisvahdille Marc-Andre Fleurylle (1).

Rinteen ja Hellebuyckin jälkeen äänestyksen kolmas oli Tampa Bay Lightningin venäläismaalivahti Andrei Vasilevski.

Suomalaisista myös Rask keräsi ääniä. Boston Bruinsia edustava Rask oli kakkonen yhteensä kahden eri GM:n äänestyslapulla.

Yksi GM sijoitti Raskin kolmanneksi. Näillä äänillä Rask oli äänestyksessä sijalla seitsemän.

Lue myös:

    Uusimmat