Pekka Pouta lainasi kahden tunnetun laulun sanoja sääennustuksessaan – kertovatko ne tulevien päivien sään? "Tulossa vielä voimakkaampi myrsky ja sen myötä kunnon lumipyry"

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta aloitti päivän säälähetyksensä lainaamalla kahta kappaletta.

– Just laitoin otsikkoa säähän, että myrskyn jälkeen on poutasää ja jatko toisesta biisistä: hetken pienen.

Poudan mukaan nuo laulujen sanat kuvaavat hyvin kahden tulevan päivän säätä. Sadealueita tulee koko maassa tiiviiseen tahtiin.

– Ensimmäinen myrskyisä yö on väistymässä ja on tulossa poutainen päivä. Huomiseksi on tulossa seuraava, vielä voimakkaampi myrsky ja sen myötä kunnon lumipyry Etelä-Lappiin.

Lännessä sää on jo seljennyt, mutta itäosassa tulee edelleen vettä. Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa on huono ajokeli sohjoksi muuttuvan rännän takia.

– Iltapäivästä itärajalla voi tulla vähän vettä. Länsi-Lapista kohti maan keskiosia ulottuu alue, jossa on laajoja aurinkoisiakin alueita. Se tuntuu suorastaan keväiseltä.

Poutaisesta säästä saadaan nauttia kuitenkin vain hetki. Illaksi seuraavan myrskyn sadealueet valtaavat Länsi- ja Etelä-Suomen.

Huomenna torstaina rankkaa sadetta saadaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

– Etelä-Lapissa alkaa lumipyry, johon kuuluu kovia puuskia. Pahimmat tuulet iltapäivällä, siinä on pahaakin myrskytuhoa mahdollista tulla. Lappiin on laajalti tulossa viidestä kymmeneen senttiä lunta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja