Pekka Pouta lainasi kahden tunnetun laulun sanoja sääennustuksessaan – kertovatko ne tulevien päivien sään? "Tulossa vielä voimakkaampi myrsky ja sen myötä kunnon lumipyry"

MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta aloitti päivän säälähetyksensä lainaamalla kahta kappaletta.

– Just laitoin otsikkoa säähän, että myrskyn jälkeen on poutasää ja jatko toisesta biisistä: hetken pienen.

Poudan mukaan nuo laulujen sanat kuvaavat hyvin kahden tulevan päivän säätä. Sadealueita tulee koko maassa tiiviiseen tahtiin.

– Ensimmäinen myrskyisä yö on väistymässä ja on tulossa poutainen päivä. Huomiseksi on tulossa seuraava, vielä voimakkaampi myrsky ja sen myötä kunnon lumipyry Etelä-Lappiin.

Lännessä sää on jo seljennyt, mutta itäosassa tulee edelleen vettä. Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa on huono ajokeli sohjoksi muuttuvan rännän takia.

– Iltapäivästä itärajalla voi tulla vähän vettä. Länsi-Lapista kohti maan keskiosia ulottuu alue, jossa on laajoja aurinkoisiakin alueita. Se tuntuu suorastaan keväiseltä.

Poutaisesta säästä saadaan nauttia kuitenkin vain hetki. Illaksi seuraavan myrskyn sadealueet valtaavat Länsi- ja Etelä-Suomen.

Huomenna torstaina rankkaa sadetta saadaan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

– Etelä-Lapissa alkaa lumipyry, johon kuuluu kovia puuskia. Pahimmat tuulet iltapäivällä, siinä on pahaakin myrskytuhoa mahdollista tulla. Lappiin on laajalti tulossa viidestä kymmeneen senttiä lunta.

Lue myös:

    Uusimmat