Pekka Pouta ennusti kolean ja pitkittyvän kevään nappiin jo tammikuussa – helteitä saadaan vielä odottaa pitkään: "Tässä on ennustavan meteorologin vanha jippo"

7:21
Pekka Poudan mukaan kesähelteet ovat vasta viikkojen päässä – katso, millaista säätä säävelho ennustaa alkukesälle!

Näyttää pahasti siltä, että kevät tulee pitkittymään tänä vuonna jopa juhannuksen tienoille saakka. Kaikkein innokkaimmat auringonpalvojat saavatkin odottaa kesähelteitä vielä pitkään. 

Meteorologi Pekka Pouta antoi jo tammikuun alussa vuodenaikaennusteen, jossa hän kuvaili kevään ja alkukesän säätä surkuhupaisaksi – ja sitähän se on monin paikoin ollutkin.

Meteorologi osasi jo yli neljä kuukautta sitten kertoa, että siinä, missä muu Eurooppa nauttii kesäisestä lämmöstä, Suomessa sää muistuttaa pikemminkin takatalvea kuin lähestyvää kesää. 

– Se meni yllättävän hyvin, Pouta kehaisee katsottuaan tammikuisen ennusteensa. 

Pitkänajan ennusteet pitävät paremmin kutinsa

Poudan mukaan nykypäivänä vuodenaikaennusteet pitävät paremmin kutinsa, sillä merialueet on huomioitu entistä paremmin. Atlantin valtamerellä on Poudan mukaan ollut paljon voimakkaita poikkeamia lämpötiloissa.

– Siinä voi olla myös se, että kun tämä kasvihuoneilmiö voimistuu ja imasto muuttuu, ero mantereen, meren ja kylmän Grölannin välillä muuttuu niin vahvaksi ja voimakkaaksi, että se tekee pitkän ajan ennustamisesta ehkä jollain tavalla helpompaa, Pouta selventää esitellen ilmiötä sääkartallaan. 

Pouta havainnollisti sääkarttojen avulla MTV Uutiset Livessä myös kesäkuukausien tämänhetkistä ennustetta. 

– On erittäin hyvät mahdollisuudet sille, että kesäkuun alkukin on vähän tällaista, mitä ihmettä. Tässä on myöskin tällainen ennustavan meteorologin vanha jippo, että jos on vähänkin epävarma, kannattaa ennustaa mieluimmin sitä persistenssiä, että asiat jatkuvat kuin ennenkin, Pouta sanoo viitaten aiempiin kesiin. 

Kesää saadaan Poudan mukaan odottaa vielä viikkoja, kun 20 astettakin saattaa olla kesäkuun aikana tiukassa. Millaista säätä tuleville kesäkuukausille voidaan odottaa? Katso yllä olevalta videolta!

7:26
Tällaisen vuodenaikaennusteen meteorologi Pekka Pouta antoi jo tammikuun alussa –katso!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja