Pekka Pouta ei uskalla vielä luvata kesää, mutta valo kajastaa jo tunnelin päässä: "Ensi viikolla kaikki muuttuu"

Sää lämpenee, mutta milloin ja kuinka paljon? Katso Pekka Poudan sääennuste 6:36
Sini pyllistää kameralle, sanoo Pekka Pouta kuukausiennusteen päätteeksi. Mistä on oikein kyse? Katso video aivan loppuun saakka ja tiedät.

Sää lämpenee, mutta kuinka paljon ja missä päin Suomea? Katso yllä olevalta videolta Pekka Poudan ja Sini-koiran tuore kuukausiennuste.

Kevät on antanut odottaa itseään – ainakin Suomen kaikkein pohjoisimmissa osissa. Sää on ollut keskimääräistä kylmempää, ja kuluvalla viikolla räntää on satanut aivan pääkaupunkiseudullakin saakka. 

Missä se keväinen, jopa kesäinen lämpö viipyy?

– Ensi viikolla kaikki muuttuu, meteorologi Pekka Pouta lupaa MTV Uutiset Liven säälähetyksessä.

Sääkartoilla Suomi-neidon keskiosa ja maan aivan pohjoinen kolkka helottavat keltaisena, mikä Poudan mukaan povaa aavistuksen keskimääräistä lämpimämpää säätä. 

– Meillä on pääsääntöisesti etelän suuntainen virtaus ja keskimääräistä kylmempi ilma siirtyy Venäjälle, hän selventää muutosta. 

Samaan aikaan kuukausiennuste antaa odottaa ensi viikolle hieman keskimääräistä kuivempaa säätä. Se on hyvin tavanomaista ajankohta huomioon ottaen. Poudan mukaan Suomessa eletään koko vuoden kuivimpia hetkiä.

"Ei ole superkylmä"

Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään, kuuluu vanha sananlasku.

MTV Uutiset on vastaanottanut jo ensimmäisen kuvan pääskysestä – joko voidaan alkaa puhua kesästä? Sitä Pouta ei uskalla luvata, mutta kevät saapuu pohjoisimpaankin Suomeen toukokuun aikana. 

Toukokuun puolivälissä sääkartat näyttävät vielä hennon keltaisilta, mikä tietää parhaimmillaan noin 15 asteen lämpötiloja.

Euroviisukarkeloiden jälkeen kannattaa jälleen kaivaa sateenvarjot esiin, sillä etenkin maan länsiosaan on luvassa vesisadetta.

– Ei ole superkylmä – mutta tämä viikko näyttää kuukausiennusteen sateisimmalta.

– Se tekee oikeastaan ihan hyvää luonnolle, sillä tämä kevät on ollut kohtalaisen kuiva, Pouta pohtii sääkarttojensa äärellä. 

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, millainen muutos säässä on tapahtumassa toukokuun loppupuolella. Kesäkuu puolestaan voi tuoda mukanaan Etelä-Eurooppaan odotetun helpotuksen.

Lue myös:

    Uusimmat