Pekka Poudan uusi koiranpentu teki ensiesiintymisensä – näin supersöpö Suvi-koira häröili suorassa lähetyksessä

Pekka Poudan koirat istuvat kiltisti studiossa 0:19
Katso videolta, miten Pekka Poudan Suvi-pentu ja Sini-koira kilpailevat herkuista.

Meteorologi Pekka Poudan kolmen kuukauden ikäinen Suvi-pentu teki ensiesiintymisessä suorassa lähetyksessä MTV:n Huomenta Suomessa. "Kun tulee pieni häröilijä, se vie kaiken huomion", Pouta kertoo uuden koiran alkuajoista.

Huomenta Suomen juontajan Niina Backmanin huomio kiinnittyy heti siihen, ettei borderterrieripentu Suvi yritä karkailla Pekka Poudan sylistä.

– Ei se ole mikään kumma juttu, että istuu kiltisti sylissä, mutta se on jo vähän vaikeampi juttu, että istuisi kiltisti tässä (lattialla) niin kuin Sini, Pouta sanoo.

Tuskin on Pouta ehtinyt "vaikeammasta jutusta" puhua, kun kamera jo löytää Suvi-pennun nostamasta etujalkojaan pöydälle. Ilmeisesti vesilasi ja kukka-asetelma kiinnostavat Suvia.

– Tämä vielä häröilee enemmän, Pouta sanoo.

Pentua on selvästi kuitenkin jo koulutettu jonkin verran, sillä ainakin ruokapalkan motivoimana Suvi-pentu istuu Poudan kehotuksesta siinä missä Sinikin. 

Sini tosin vaikuttaa uskovan, että molemmat palkkioherkut on tarkoitettu hänelle. Kilpailun koiranameista voit katsoa jutun alusta.

MItä pitää ottaa huomioon toista koiraa hankittaessa? Asiantuntija vastaa 0:43
Mitä pitää ottaa huomioon toista koiraa hankittaessa? Asiantuntija vastaa.

"Suvi matkii kaiken – myös pahat tavat"

Pouta kuvailee Suvi-pennun olevan luonteeltaan ehkä rohkeampi kuin mitä Sini oli samassa iässä.

– Mutta jos pitää miettiä, niin kyllä tästä vanhasta koirasta selvästi on ollut enemmän apua kuin haittaa sopeutumisessa. Suvi matkii ihan kaiken suoraan. Ongelma on lähinnä se, että Suvi matkii myös pahat tavat.

– Tänä aamuna ongelma oli, että Suvi otti oman remmin suuhunsa, eikä päästä sitä, vaan vetää ja rähjää. Se on kai kerran tai kaksi nähnyt Sinin tekevän sen ja nähnyt, että tämä on kiva leikki.

Ennen Suvi-pennun hankkimista Sinille ehdittiin pohtia seuraa jo hyvä tovi. 

– Nämä (borderterrierit) ovat kuitenkin laumakoiria. Sini on kuitenkin pikkaisen hidastunut ja hidastunut. Olen miettinyt, että onko tässä jotain masennuksen oiretta. On tämä piristänyt tätä vanhempaa koiraa ihan selvästi. Koirat ovat laumaeläimiä ja laumassa aikanaan metsästänyt rotu on vielä enemmän minusta laumaeläin.

Pekka Poudan Sini-koira sai kaverin – MTV Uutiset tapaamassa uutta karvaturria 3:24
Näin Pekka Pouta kertoi Suvi-pennun ensimmäisestä vuorokaudesta uudessa kodissaan heinäkuussa.

Pouta: Koirien välillä pitää olla arvojärjestys

Vaikka televisiolähetyksissä Sini usein tuijottaa säätä ennustavaa Poutaa, paljastaa meteorologi, ettei koira todellakaan jatkuvasti seuraa häntä MTV:n toimituksessa.

– Tämä on kaikkien koira.

Poudan mukaan koirakaksikon kanssa oli aluksi "enemmän häröilyä", mutta tilanteeseen auttoi meteorologin mukaan yksinkertainen konsti.

– Kun älysin, että arvojärjestys. Ensin ruoka vanhemmalle, sitten nuoremmalle. Ensin vanhempi ovesta sisään, sitten vasta nuorempi. Arvostetaan yhä vanha hauva korkeammalle.

– Kun tulee pieni häröilijä, se vie kaiken huomion. Helposti käy niin, että kun se siinä vinkuu ja pomppii, niin ruokaa sinne ensin. Se aiheuttaa ongelmia.

Poudan ja Kennelliiton kasvattajatoimikunnan puheenjohtajan Molli Nymanin haastattelun loppupuolella Suvi ilmeisesti kyllästyy studiovaloihin, ja rientää nuuhkimaan pennun leikkejä kuvanneita kameroita. 

Pekka Poudan koiranpentu Suvi ensivisiitillä Pöllölaaksossa 10:25
Katso Suvi-koiranpennun ensimmäinen suora lähetys televisiossa kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat