Mainos

Pekka Hirvonen

Muotoilija Pekka Hirvonen on suunnitellut koruja Lapponialle vuodesta 2002. Hän pyrkii mahdollisimman pelkistettyihin muotoihin. Kaaret ja viivat muodostavat harmonisen kokonaisuuden, jonka herkkyyden säilyttäminen on tuotannolle hyvin haastavaa.

Pekka Hirvosen korujen muodot ovat sulavalinjaisia ja aerodynaamisia. Hän painottaa paitsi estetiikkaa ja hyvää kultasepäntaitoa myös korujen käytännöllisyyttä. Hirvonen suunnittelee kauniita käyttökoruja, joissa on eleganssia ja ajattomuutta. Hänen töilleen luonteenomaista on niiden käytettävyys.

”Suunnittelijana pyrkimykseni on luoda kauniita esineitä, jotka ilmaisevat korun kantajan luonnetta.” Hirvoselle on tärkeää, että koruilla on tarina – niillä on tulevaisuudessa oma historiansa. Korujen tarkoitus on kestää aikaa.

”Kun suunnittelen korua, sen kantaja on alusta asti mielessäni. Korun tulee tuntua hyvältä iholla ja sen tulee myötäillä kantajan anatomiaa. Usein koruni idea paljastuu vasta, kun se on kantajan päällä. Lapponia-korut ovat kauttaaltaan muotoiltuja. Muodon lisäksi niissä kiehtoo nimi ja tarina, joka muodon taakse kätkeytyy."

Pekka Hirvonen on mukana Helmen10-vuotisjuhlaristeilyllä ja luennoi Lapponian korunäyttelyn yhteydessä korusuunnittelusta. Tule mukaan juhlatunnelmaan!

Artikkelin tarjoaa: Lapponia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.