Mainos

Pauliina ja Bettina pelastivat koulunsa tulipalolta – jännittävät nyt palkintoaan

– Siellä näkyi savua ja kun menimme lähemmäs niin näimme sellaisen pienen liekin.

Bettinaa vieläkin vähän hermostuttaa kun hän kertoo mitä kesäkuun puolivälissä tapahtui hänen koulunsa pihalla. Hän ja hänen luokkatoverinsa Pauliina sattuivat kävelemään pihan poikki kun yksi Espoon Ruusutorpan koulun seinistä alkoi savuta. Siellä oli joukko nuoria leikkimässä tulitikuilla ja niinhän siinä kävi, että leikki riistäytyi käsistä.

– Otin puhelimen ja soitin 112. Kerroin kuka olen ja missä olemme ja mitä on tapahtunut. Palokunta tuli nopeasti, mutta se tuntui kyllä ikuisuudelta, kertoo Pauliina.

Pauliina ja Bettina toimivat siis mallikansalaisten tavoin ja estivät mahdollisen suurpalon. Nyt heitä jännittää mikä mahtaa olla se palkinto, jonka he saavat Espoon kaupungilta ensi viikolla.

– En voi paljastaa mikä se on, mutta uskon, että se on jotain mistä tytöt pitävät, kertoo Ruusutorpan koulun rehtori Aaro Partanen.    

Tarinan ikävämpi puoli on se, että tulipalon sytyttäneille nuorille on tulossa iso lasku koulun seinän korjauksesta. He ovat alaikäisiä, mutta silti korvausvelvollisia. Rehtori on pahoillaan siitä, että typerä teko voi johtaa niin vakaviin seurauksiin.  

– Onhan tämä surkeaa, mutta palosta tuli iso remontti, eikä sovittelu tuottanut tulosta. Toivottavasti tämä toimii vakavana varoituksena kaikille tulella leikkiville nuorille.  

 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.