Paula Abdul syyttää American Idol -tuottajaa seksuaalisesta väkivallasta

Tv-kasvo Paula Abdul nosti 29. joulukuuta kanteen American Idol ja So You Think You Can Dance -ohjelmien tuottajaa Nigel Lythgoeta vastaan. Lisäksi hän haastoi oikeuteen myös useamman tuotantoyhtiön.

Tv-persoona-laulaja Paula Abdul, 61, on nostanut 29. joulukuuta kanteen, jossa hän väittää American Idol  - ja So You Think You Can Dance -ohjelmien vastaavan tuottajan Nigel Lythgoen, 74, käyneen hänen kimppuunsa seksuaalisesti kaksi kertaa. Abdul on toiminut molempien ohjelmien tuomarina. 

Asiasta ovat uutisoineet muiden muassa Variety ja Rolling Stone.

Abdul väittää Lythgoen käyneen hänen kimppuunsa erään kerran hississä American Idolin alkuvaiheen aikana. Kanteen mukaan nainen yritti työntää miehen pois ja juoksi huoneeseensa heti, kun hotellin ovi aukesi.

Vuosia myöhemmin Abdul oli tuomarina So You Think You Can Dance -ohjelmassa. Lythgoe kutsui hänet kotiinsa illalliselle, ja Abdul suostui ajatellen, että kyseessä olisi ammatillinen tapaaminen. Kanteen mukaan Lythgoe kuitenkin pakotti itsensä Abdulin päälle sohvalla ja yritti suudella häntä. Abdul työnsi miehen pois ja lähti tämän kotoa. 

Kanteessa Lythgoeta syytetään myös sanallisesta häirinnästä ja kiusaamisesta ja väitetään, että Abdulia syrjittiin ja että hänelle maksettiin vähemmän kuin miespuolisille tuomareille American Idolissa. Lisäksi kanteessa väitetään, että ohjelmaa olisi muokattu harhaanjohtavalla tavalla, jotta hän näyttäisi taitamattomalta.

Lisäksi Abdul väittää nähneensä, kuinka Lythgoe hyökkäsi seksuaalisesti yhden avustajansa kimppuun huhtikuussa 2015 painautumalla avustajaa vasten ja kähmimällä tätä ilman tämän suostumusta.

– Abdul on vuosia vaiennut Lythgoen vuoksi kokemastaan seksuaalisesta pahoinpitelystä ja häirinnästä, koska pelkäsi puhuvansa vastaan yhtä tunnetuinta televisiokilpailuohjelmien tuottajaa, joka voisi helposti katkaista hänen uransa televisiopersoonana, ja pelkäsi joutuvansa hyljeksityksi ja mustamaalatuksi alalla, jolla on ollut tapana suojella vaikutusvaltaisia miehiä ja vaientaa seksuaalisesta pahoinpitelystä ja häirinnästä selvinneet, kanteessa todetaan.

Kanteessa väitetään, että Lythgoen käytös on ollut yleisesti tiedossa, ja siinä viitataan MADtv-komediasarjan parodiaan, jossa Lythgoen nähtiin ahdistelevan kilpailijoita.

Kanteen mukaan Lythgoe soitti kerran Abdulille ja pilkkasi häntä sanomalla, että siitä oli kulunut seitsemän vuotta ja vanhentumisaika oli päättynyt.

Abdul allekirjoitti salassapitosopimukset osana työsuhdettaan molempiin tosi-tv-ohjelmiin, jotka estivät häntä paljastamasta luottamuksellisia tai halventavia tietoja.

Abdul haastoi oikeuteen myös tuotantoyhtiöt 19 Entertainmentin, FremantleMedia North American, American Idol Productionsin ja Dance Nation Productionsin. Kanteen mukaan yhtiöt eivät ryhtyneet toimiin Lythgoen vastuuttamiseksi ja suojelivat häntä.

Lähde: Variety

Lue myös:

    Uusimmat