Patrik Laineen järisyttävä pistetahti yltyy – maalitykin tehoillessa Barkov loukkaantui

Patrik Laine on ollut joulukuun peleissä todellisessa tulessa. Hänen kolme tehopistettään eivät kuitenkaan auttaneet Winnipeg Jetsiä voittoon Florida Panthersin vieraana. Floridan Aleksander Barkov jätti ottelun kesken.

Laine teki tehot 1+2 Floridan 6-4-voittoon päättyneessä ottelussa. Laine on neljän pisteen maaliputkessa, hän on takonut joulukuun neljään peliin hurjat tehot 4+4.

Floridan kannalta voittopelissä huolestuttavaa oli se, että suomalaissentteri Aleksander Barkov joutui jättämään ottelun kesken toisessa erässä. Hänellä on ylävartalovamma, josta lisätietoa saadaan myöhemmin.

Florida oli yön ottelun alussa terävämpi. Mark Pysyk osui ajassa 2.48 eikä tästä mennyt kuin puoli minuuttia ja Jetsin maaliverkko pölähti uudelleen. Barkov käänsi pelin keskialueella ja Jonathan Huberdeau vapautti Aaron Ekbladin maalintekoon, numerot 2-0.

Winnipeg tuli tasoihin vielä avauserässä. Laine sai yhden uransa erikoisimmista syöttöpisteistä 1-2-maaliin, kun Ben Chiarotin laukaus muutti ensin hänestä suuntaa ja painui lopulta maaliin Nikolaj Ehlersin kautta.

Laineen toinen syöttöpiste 3-2-johtomaaliin olikin sitten todella kaunista katseltavaa. Mark Scheifele syötti maalin kulmalle Mathieu Perreault'lle, joka pudotti näppärästi yhdellä kosketuksella kiekon taakseen Laineelle. Suomalainen jatkoi niin ikään yhdellä kosketuksella Blake Wheelerille ja tämä kiskaisi kiekon maaliin.

Florida vastasi pelin kahdesta seuraavasta maalista, Vincent Trocheck vei isännät johtoon kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla.

Laine palautti pelin tasoihin vain reilua minuuttia myöhemmin kauden 15 maalillaan. Bryan Little toi kiekon alueelle ja levitti Laineelle, joka eteni b-pisteen kaarelle ja viritti rannelaukauksella kiekon ohi James Reimerin.

Ilta oli lopulta Floridan. Michael Haley iski voittomaaliksi jääneen 5-4-osuman päätöserän puolivälissä ja Trocheck heitti kiekon tyhjään maaliin loppuhetkillä.

Laine on noussut kovan vireensä ansiosta suomalaisten pistepörssissä Barkovin kantaan. Barkov on kärjessä tehoilla 10+17=27. Laineella on kasassa tehot 15+10=25.

Koko NHL:n maalipörssissä Laine on kivunnut kuudenneksi ja hän johtaa ylivoimamaalitilastoa. Tappio oli Winnipegille toinen perättäinen.