Patrik Laineelta värikäs kuvailu mahtivireisestä Mikko Rantasesta – "Otan tuon kohteliaisuutena"

Jääkiekon NHL:n pistepörssin kärkipaikalla kuluvalla kaudella keikkunut Mikko Rantanen kerää kehuja Colorado Avalanchen seuratovereiltaan mutta myös suomalaisilta NHL-vastustajiltaan, kuten Winnipeg Jetsin Patrik Laineelta.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa Mikko Rantasen sykähdyttävistä otteista lokakuun lopun Ottawa-ottelussa.

NHL:n verkkosivujen toimittaja Tim Campbell paljasti hiljattain Rantaselle, että Laine oli kuvaillut suomalaista maajoukkuetoveriaan "eläimeksi".

– Hän (Laine) on hauska kaveri. Kun hän puhuu suomea, hän on todella hauska. En ole puhunut hänen kanssaan englantia. Joten otan tuon kohteliaisuutena, Rantanen kommentoi.

Sitä se myös oli. Se käy selväksi Laineen lausunnosta.

– Treenasin hänen kanssaan koko kesän (Turussa) ja tiesin, että hän on huippukunnossa, kuten aina. En ole yllättynyt, että hän johtaa liigan pistepörssiä. Hän on helvetinmoinen pelaaja, hän on eläin, niin hyvä hän on, Laine oli kommentoinut.

Rantanen (18 ottelussa tehot 10+16=26) on ollut liigan pistekunkku ison osan kuluvasta kaudesta, mutta Edmontonin supertähti Connor McDavid varasti piikkipaikan ainakin hetkeksi tiistain kierroksella.

"Rantasen kehityksellä ei rajoja"

Viime kaudella suurimman huomion Coloradossa varasti Hart Trophy -ehdokas, Rantasen ketjukaveri Nathan MacKinnon, joka mätti 97 tehopinnaa. Rantanenkin summasi erittäin kunnioitettavat 84 pinnaa.

– MacKinnon tavallaan varasti otsikot, mutta en usko, että se häiritsi Mikkoa. Hän ei oikeastaan halua huomiota. Hän ei välitä tuollaisesta, vaan haluaa tehdä vain parhaansa joukkueen eteen, superketjun kolmas lenkki Gabriel Landeskog toteaa.

– On kiva huomata, että liigassa on päästy vihdoin kärryille hänen kyvyistään. Olen sanonut alusta lähtien, etten näe rajoja sille, kuinka hyvä hänestä voi kehittyä, ruotsalaishyökkääjä jatkaa.

Laine on seurannut Rantasen kehittymisestä mielenkiinnolla. Viime vuosina kehitys on ollut räjähdysmäistä.

– Hänellä on todella hyvä laukaus, mutta usein hän ajattelee ensin syöttämistä. Hänellä on uskomaton näkemys pelistä, ja kun seuraa hänen pelaamistaan MacKinnonin kanssa, se näyttää melko helpolta, Laine summaa.

MacKinnon nauttii suomalaisen ketjukaverinsa tarjoilusta.

– Hänellä on niin paljon aseita, harvalla pelaajalla on samanlaista arsenaalia tässä liigassa. Hän on 193-senttinen, liikkuu kuin pienikokoinen kaveri ja hänellä on loistava pelinäkemys. On todellinen nautinto pelata hänen kanssaan, MacKinnon kehuu. 

Lue myös:

    Uusimmat