Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Patasorsaa sekä Omena-inkivääripaistosta ja vaniljajäätelöä

Julkaistu 10.09.2004 06:00

Patasorsa (4 annosta)

  • 2 sorsaa
  • 6 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • puolikas juuriselleri
  • timjamia ja laakerinlehti
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3-3,5 l liha- tai kanalientä

Poista linnun sisältä kaularanka ja sido lintu paistinarulla. Ruskista se kauttaaltaan pannulla tilkassa öljyä. Lisää kaikki kuoritut ja paloitellut juurekset sekä sipuli pannulle. Ruskista pannulla myös kaularanka. Laita juurekset uunipadan pohjalle ja hiero sorsan pintaan sitruunan mehu sekä suolaa. Nosta sorsa juuresten päälle rintalihat ylöspäin ja kaada lihaliemi pataan. Lisää joukkoon myös muutama kokonainen mustapippuri, laakerinlehti ja timjamia. Paista lintua 160 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, käännä lintu ja jatka paistamista vielä reilu puolituntia. Anna sorsan jäähtyä liemessään ja tarjoa lintu padassa olevien juuresten ja liemen kera.

Omena-inkivääripaistos ja vaniljajäätelöä (4 annosta)

  • 4 omenaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl voita
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • vaniljajäätelöä
  • Kuori ja lohko omenat. Poista siemenkota. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin hienoksi. Laita voi ja sokeri pannulle, anna ruskistua hieman. Lisää kanelitanko sekä inkivääri. Kun seos kuplii hieman lisää omenat ja anna hautua muutama minuutti välillä käännellen. Annostele lautaselle omenapaistosta ja vaniljajäätelöä. Tarjoile!

    Resepti: Henri Alén/ Ruokala

    Lisää aiheesta:

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • Eilen19:09
      Terveys ja hyvinvointi

      Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

    • Eilen17:32
      Ruoka

      Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

    • Eilen14:15
      Unettomuus

      Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

    • Eilen11:33
      Auton varusteet

      Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

    • Eilen09:07
      Tekoäly

      Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat