Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Patasorsaa sekä Omena-inkivääripaistosta ja vaniljajäätelöä

Julkaistu 10.09.2004 06:00

Patasorsa (4 annosta)

  • 2 sorsaa
  • 6 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • puolikas juuriselleri
  • timjamia ja laakerinlehti
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3-3,5 l liha- tai kanalientä

Poista linnun sisältä kaularanka ja sido lintu paistinarulla. Ruskista se kauttaaltaan pannulla tilkassa öljyä. Lisää kaikki kuoritut ja paloitellut juurekset sekä sipuli pannulle. Ruskista pannulla myös kaularanka. Laita juurekset uunipadan pohjalle ja hiero sorsan pintaan sitruunan mehu sekä suolaa. Nosta sorsa juuresten päälle rintalihat ylöspäin ja kaada lihaliemi pataan. Lisää joukkoon myös muutama kokonainen mustapippuri, laakerinlehti ja timjamia. Paista lintua 160 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, käännä lintu ja jatka paistamista vielä reilu puolituntia. Anna sorsan jäähtyä liemessään ja tarjoa lintu padassa olevien juuresten ja liemen kera.

Omena-inkivääripaistos ja vaniljajäätelöä (4 annosta)

  • 4 omenaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl voita
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • vaniljajäätelöä
  • Kuori ja lohko omenat. Poista siemenkota. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin hienoksi. Laita voi ja sokeri pannulle, anna ruskistua hieman. Lisää kanelitanko sekä inkivääri. Kun seos kuplii hieman lisää omenat ja anna hautua muutama minuutti välillä käännellen. Annostele lautaselle omenapaistosta ja vaniljajäätelöä. Tarjoile!

    Resepti: Henri Alén/ Ruokala

    Lisää aiheesta:

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"
    Lifestyle

    Tuoreimmat aiheesta

    Lifestyle
    • 08:41
      Ravitsemus

      Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

    • 06:37
      Asian ytimessä.doc

      Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

    • Eilen19:08
      Silmäsairaudet

      Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

    • Eilen18:15
      Kuohuviini

      Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

    • Eilen17:15
      Juomat

      Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää