Patasorsa (4 annosta)
- 2 sorsaa
- 6 perunaa
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 palsternakka
- puolikas juuriselleri
- timjamia ja laakerinlehti
- 1 sitruuna
- suolaa ja mustapippuria
- 3-3,5 l liha- tai kanalientä
Poista linnun sisältä kaularanka ja sido lintu paistinarulla. Ruskista se kauttaaltaan pannulla tilkassa öljyä. Lisää kaikki kuoritut ja paloitellut juurekset sekä sipuli pannulle. Ruskista pannulla myös kaularanka. Laita juurekset uunipadan pohjalle ja hiero sorsan pintaan sitruunan mehu sekä suolaa. Nosta sorsa juuresten päälle rintalihat ylöspäin ja kaada lihaliemi pataan. Lisää joukkoon myös muutama kokonainen mustapippuri, laakerinlehti ja timjamia. Paista lintua 160 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, käännä lintu ja jatka paistamista vielä reilu puolituntia. Anna sorsan jäähtyä liemessään ja tarjoa lintu padassa olevien juuresten ja liemen kera.
Omena-inkivääripaistos ja vaniljajäätelöä (4 annosta)
- 4 omenaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl voita
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 kanelitanko