Patasorsaa sekä Omena-inkivääripaistosta ja vaniljajäätelöä

Patasorsa (4 annosta)

  • 2 sorsaa
  • 6 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • puolikas juuriselleri
  • timjamia ja laakerinlehti
  • 1 sitruuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 3-3,5 l liha- tai kanalientä

Poista linnun sisältä kaularanka ja sido lintu paistinarulla. Ruskista se kauttaaltaan pannulla tilkassa öljyä. Lisää kaikki kuoritut ja paloitellut juurekset sekä sipuli pannulle. Ruskista pannulla myös kaularanka. Laita juurekset uunipadan pohjalle ja hiero sorsan pintaan sitruunan mehu sekä suolaa. Nosta sorsa juuresten päälle rintalihat ylöspäin ja kaada lihaliemi pataan. Lisää joukkoon myös muutama kokonainen mustapippuri, laakerinlehti ja timjamia. Paista lintua 160 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, käännä lintu ja jatka paistamista vielä reilu puolituntia. Anna sorsan jäähtyä liemessään ja tarjoa lintu padassa olevien juuresten ja liemen kera.

Omena-inkivääripaistos ja vaniljajäätelöä (4 annosta)

  • 4 omenaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl voita
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • vaniljajäätelöä

Kuori ja lohko omenat. Poista siemenkota. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin hienoksi. Laita voi ja sokeri pannulle, anna ruskistua hieman. Lisää kanelitanko sekä inkivääri. Kun seos kuplii hieman lisää omenat ja anna hautua muutama minuutti välillä käännellen. Annostele lautaselle omenapaistosta ja vaniljajäätelöä. Tarjoile!

Resepti: Henri Alén/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat