Pasi Nurmiselle ehdollista vankeutta yötaksissa tapahtuneesta välikohtauksesta

Jääkiekkovalmentaja ja SM-liigaseura Pelicansin taustalla toiminut Pasi Nurminen on tuomittu 75 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Matkustajana ollut Nurminen tarttui viime vuoden syyskuussa taksin ohjauspyörään ja ohjasi auton ojaan.

Nurmista syytettiin liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi hänelle tuomittiin maksettavaksi 40 päiväsakkoa, mikä tekee Nurmisen tuloilla 240 euroa.

Samalla Nurminen velvoitettiin maksamaan taksikuskille ja tämän vakuutusyhtiölle 9 855 euroa korkoineen autolle aiheutuneista vaurioista.

Nurminen oli tekohetkellä 2,28 promillen humalassa. Päijät-Hämeen käräjäoikeuden päätöksen mukaan Nurmisen toiminta on ollut omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen henkilön turvallisuudelle, vaikka ulosajosta ei koitunut henkilövahinkoja. Auto ajoi tapahtumahetkellä 60 kilometrin tuntivauhtia.

Yöaikaan liikkeellä olleen taksin kyydissä oli Nurmisen lisäksi myös toinen henkilö, joka oli repinyt taksin maksupäätteen irti kiinnityksistään. Maksupääte meni vahingonteossa käyttökelvottomaksi. Henkilölle määrättiin maksettavaksi 1 200 euroa maksupäätteestä sekä 1 361 euroa kojelautakameran rikkomisesta sekä uuden varustuksen asentamisesta. Toiselle syytetylle määrättiin maksettavaksi myös 420 euron sakot. 

Nurminen jäi rikosepäilyjen tultua julki sivuun Pelicansin toiminnasta. Hän toimi tapahtumahetkellä seuran puheenjohtajana ja sen taustayhtiön toimitusjohtajana.

Kumpikin vastaajista tunnusti syyllisyytensä mainittuihin rikoksiin ja hyväksyi vaaditut korvaukset. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Juttua korjattu klo 13.30: Lisätty tiedot toisen taksissa olleen henkilön syytteistä. Maksupäätteestä aiheutuneet korvaukset olivat hänen, eivät Pasi Nurmisen tuomiossa.

Päivitetty klo 13.45: Lisätty tieto kummankin vastaajan tunnustuksesta sekä taksin ajamasta nopeudesta tapahtumahetkellä.

Lue myös:

    Uusimmat