Partiossa johtoasemassa olleita miehiä epäillään seksuaalirikoksista – tällaisista teoista on kyse

Kahta partiotoiminnassa mukana ollut miestä epäillään lapsiin ja nuoriin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Helsingin poliisilla on tutkinnassa juttu, jossa yli 20-vuotiasta ja yli 40-vuotiasta miestä epäillään seksuaalirikoksista partiossa. Miehet ovat olleet johtaja-asemassa suhteessa asianomistajiin, joita on tällä hetkellä viisi.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen kertoo MTV Uutisille, että teot tulivat poliisin tietoon yhden asianomistajan ilmoituksen johdosta.

Epäillyt rikokset ajoittuvat usean vuoden ajalle, mutta Antikainen ei kerro missä niitä on tapahtunut tai missä lippukunnassa. Tekoja tutkitaan lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ja seksuaalisena hyväksikäyttönä.

– Kyse on ollut toistuvista ronskeistakin seksuaalisista puheista partiotoiminnan yhteydessä. Lisäksi epäilemme, että toinen epäillyistä on lähettänyt seksuaalisia viestejä asianomistajille. Tutkimme myös toisen epäillyn osalta raiskausta ja pakottamista seksuaaliseen tekoon, jotka ovat kohdistuneet yhteen asianomistajista, sanoo Antikainen.

Poliisi on tehnyt yhteistyötä Pääkaupunkiseudun partiolaiset ry:n kanssa, joka on tiedottanut asiasta partiolaisille ja heidän huoltajilleen.

Epäillyt on toistaiseksi siirretty pois partiolippukunnan toiminnasta. Poliisi tiedottaa tapauksesta seuraavan kerran viimeistään, kun tapaus siirtyy syyteharkintaan. 

Lue myös:

    Uusimmat