Mainos

Paroni ja moottoripyörä poliisin vetonauloina

Perinteistä Poliisin päivää vietettiin 27 paikkakunnalla ympäri Suomea. Helsingin Kasarmitorilla suurimman huomion saivat odotetusti ratsupoliisit sekä poliisin mottoripyörä.

Tämän vuoden tapahtuman teemana oli liikenneturvallisuus, joka on herättänyt viime viikkojen surullisten turmien takia paljon huolta. Liikenteen valvonta kuuluu oleellisesti myös Stadin Skoudeksi valitun ratsupoliisi Jukka Aarninsalon tehtäviin. 

– Ratsupoliisin tehtäviin kuuluu järjestyksen valvontaa ja liikenteen valvontaa. Kesä on parasta aikaa, kun lähes jokaisena viikonloppuna on erilaisia tapahtumia. On kiva katsoa ihmisten ilmeitä, kun ikään katsomatta suut kääntyvät hymyyn, Aarninsalo listaa tehtävänsä parhaita puolia. 

Aarninsalon nimikkohevosena toimii Paroni (Prat Proximus). Kaksikko on työskennellyt yhdessä noin kuukauden päivät. Helsingin poliisilla on tällä hetkellä seitsemän hevosta ja yksi hevonen on koekäytössä. 

– Tärkeimmät ominaisuudet hevosella on rohkeus, rauhallisuus ja terveydentila. Jalat pitää olla kunnossa, kun partiokierrokset ovat pitkiä. Luonne on kuitenkin tärkein, vuodesta 1980 ratsupoliisina toiminut Aarninsalo kertoo.

Moottoripyörä kiinnosti

Pitkä jono on myös poliisin moottoripyörän luo. Lapsi toisensa perään haluaa päästä istumaan satulaan. Myös poliisiskootteri kiinnostaa, mutta ihan kaikkia menopeli ei riitä vakuuttamaan. 

– Kyllä minä haluan isona palomieheksi, skootteria testaava Eemeli toteaa tomerasti.

Helsingin poliisi on Suomen suurin poliisiyksikkö ja siellä työskentelee 1600 henkilöä. Poliisin päivä on tärkeä tapahtuma, jossa poliisi pääsee helposti lähelle kansalaisia. 

– Tämä on ainoa tapahtuma, jossa poliisin kaikki eri osa-alueet ovat mukana. Esimerkiksi Suojelupoliisi koetaan usein vähän etäiseksi, joten on harvinaista herkkua päästä tutustumaan heidän työhönsä, viestintäjohtaja, ylikomisario Juha Hakola toteaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja