Mainos

Parnasso-kiista yltyy

Kirjailija ja taiteilijaprofessori Leena Krohn eroaa Suomen Kirjailijaliitosta vastalauseena liiton puheenjohtaja Jarkko Laineen käytökselle.

Krohnin erosta kertoo sunnuntain Helsingin Sanomat. Laine kritisoi vuoden alussa Helsingin Sanomissa Helena Sinervon arviota Laineen viimeisimmästä kokoelmasta "Sateen ääni on niin yksinäinen ääni". Laineen kritiikkikirjoitus, jossa hän ilmoitti tyytymättömyytensä Sinervon arvioon teoksestaan oli otsikoitu: "Anna naiselle kynä ja ota itse mukaan kumi".

Leena Krohn kirjoittaa liitolle lähettämässään viestissä, ettei näe syytä jatkaa jäsenyyttä liitossa, jonka puheenjohtaja voi kirjoittaa näin Suomen suurimmassa päivälehdessä. Krohn ei halua kommentoida asiaa sen enempää.

Jarkko Laineen tapaa päätoimittaa kirjallisuuslehti Parnassoa on myös arvosteltu. Yhdeksäntoista kirjailijaa, suomentajaa, kriitikkoa ja toimittajaa vetosi aiemmin tällä viikolla Yhtyneisiin Kuvalehtiin, jotta se nostaisi kirjallisuuslehden tasoa ja etsisi päätoimittajaksi henkilön, jolla olisi "lehden tason nostamiseen vaadittavaa intoa ja näkemystä". Vetoomuksen allekirjoittaneiden joukossa olivat muun muassa Leena Krohn ja Helena Sinervo.

Jarkko Laine on ollut Parnasson päätoimittaja ja samalla sen ainoa toimittaja 14 vuotta. Suomen Kirjailijaliitto on yli sata vuotta toiminut järjestö, jonka tarkoituksena on edistää suomenkielistä kirjallisuutta ja valvoa ja kehittää kirjailijoiden etuja.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.