Mainos

Parlamentti täynnä apinoita – brittiläinen museo nosti Banksyn parlamentille ivailevan taideteoksen esille brexit-päivän vuoksi: "Naura nyt, mutta joku päivä kukaan ei ole vastuussa"

0:27
Graffititaiteilija Banksyn tauluun oli kätketty itsetuhomekanismi.

Kuuluisan graffititaiteilija Banksyn teos laitettiin uudelleen esille brexit-päivän kunniaksi. Britannian oli määrä jättää Euroopan unioni tänään, mutta eroa on lykätty.

Banksyn brittiparlamentin alahuonetta kuvaava taideteos Devolved Parliament asetettiin esille bristolilaiseen taidegalleriaan Englannissa brexit-päivän vuoksi.

Banksyn taideteos on artistin kuvaus brittiparlamentin alahuoneesta, jossa päättäjät on kuvattu simpansseina. Taiteilija itse julkaisi päivityksen taideteoksesta Instagramiin saatetekstillä:

– Tein tämän kymmenen vuotta sitten. Bristolin museo laittoi teoksen esille brexit-päivän vuoksi. "Naura nyt, mutta joku päivä kukaan ei ole vastuussa."

Sitaatissa oleva teksti viittaa Banksyn kuuluisaan Laugh Now -teokseen, jossa simpanssi kantaa tekstin omaavaa kylttiä.

Banksyn parlamenttiteoksen omistaa nimeämätön keräilijä, joka lainasi teosta Bristolin museolle ja taidegallerialle.

Ison-Britannian oli määrä erota EU:sta 29. maaliskuuta, eli tänään. EU-johtajat myönsivät kuitenkin lykkäystä ensin kaavailtuun eropäivään. Parlamentin on määrä äänestää jälleen tänään jo aiemmin hylätystä brexit-sopimuksesta. 

Lue myös:

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja