Mainos

Parisuhde tappaa naisen halukkuuden

Naisten seksuaalinen haluttomuus on herättänyt viime vuosina kovasti kysymyksiä. Nyt tuohon kiperään asiaan on löydetty ainakin yksi vastaus – vakituinen parisuhde vie naisilta halut. Tätä mieltä on ainakin arvostettu saksalainen evoluutiopsykologi Dietrich Klusmann.

Miehet pitäkää kiirettä!

Jo aikaisemmin Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että ensimmäisen avioliittovuoden aikana seksuaalinen kanssakäyminen puolittuu verrattuna vuosiin, jolloin pari ei ole vielä sinetöinyt suhdettaan. Dietrich Klusmann on uusine tutkimuksineen samoilla linjoilla. Hänen mukaansa vain alle puolet naisista, jotka ovat olleet neljä vuotta vakituisessa parisuhteessa, haluavat säännöllistä seksiä. Miesten halukkuus taas säilyy vuosista riippumatta. Myös englantilainen professori George Fieldman on vakuuttunut siitä, että asia todellakin on näin.

Klusmann haastatteli tutkimusryhmineen 530 saksalaista miestä ja naista. Tutkimuksessa tuli esille, että 60 prosenttia 30-vuotiaista naisista haluaa parisuhteen alussa seksiä hyvinkin usein, mutta neljän vuoden jälkeen halukkaita naisia on alle 50 prosenttia. 20 vuoden yhdessäelon jälkeen seksuaalisesti aktiivisia naisia on enää 20 prosenttia. Vastaavasti 60–80 prosenttia miehistä haluaa säännöllistä seksiä parisuhteen pituudesta riippumatta.

Edellisten perusteella voisi vetää sen karkean johtopäätöksen, että mikäli mies haluaa suhteelta kiihkeää ja aktiivista seksiä, on hänen pidettävä kiirettä. Viimeistään neljän vuoden jälkeen moinen ilottelu saattaa olla harvinaista herkkua.

Naiset todellakin kaipaavat hellyyttä

Klusmannin tutkimus toi jälleen kerran vahvistuksen siihen, että naiset kaipaavat hellyyttä ja miehet seksiä. 90 prosenttia naisista nimittäin kaipaa hellyyttä riippumatta siitä, kuinka kauan heidän parisuhteensa on kestänyt. Ainoastaan 25 prosenttia miehistä on kiinnostunut hellyydestä, kun yhteistä eloa on vietetty 10 vuotta tai enemmän.

Miksi naisten halu hiipuu?

Klusmannin mukaan nainen haluaa luoda mieheen vahvan suhteen silloin, kun mies on naisen mielestä sopiva elämänkumppaniksi ja mahdollisten jälkeläisten isäksi. Näin toki tietysti onkin. Klusmann heittää kuitenkin lisää bensaa Venäjän metsäpaloihin, sillä hänen mukaansa nainen luo tuon kiinteän suhteen seksillä. Nainen tietää, että mies haluaa ja arvostaa hyvää seksiä ja antaa sitä saadakseen miehen pauloihinsa. Kun suhde on varmalla pohjalla, naisen seksuaalinen halukkuus hiljalleen hiipuu. Miehen seksuaalinen halukkuus taas pysyy lähes jatkuvasti samalla tasolla, koska mies haluaa pitää huolen siitä, että muut miehet eivät yritä tulla samoille apajille.

Mielenkiintoinen havainto Klusmannin tutkimuksessa on se, että naiset, joiden kumppanit ovat korkeasti koulutettuja, säilyttävät kiinnostuksen seksiin paremmin kuin muut naiset. Tämä johtuu Klusmannin mukaan siitä, että naiset pitävät menestyviä miehiä arvokkaana saaliina. Seksin avulla naiset varmistavat sen, että miehet eivät etsi itselleen uutta kumppania. Ja joku vielä väittää, etteivät naiset ole miehen lompakon ja Jaguaarin perään!

Teksti: Kari Heusala

Lähde: The Journal of Human Nature

Kuvat: futureimagebank.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.