Mainos

Pariisissa kiristetty turvatoimia mellakoiden takia

Mellakat alkoivat sunnuntaina, kun kaksi nuorta kuoli moottoripyöräkolarissa. Menehtyneiden omaiset sekä osa paikallisista asukkaista syyttää poliiseja onnettomuuden aiheuttamisesta sekä uhrien jättämisestä kuolemaan.

Ranskassa poliisi on varuillaan mellakoiden varalta.

Satoja poliiseja on vartiossa Pariisin pohjoisessa Villiers-le-Belin lähiössä, missä on mellakoitu kahtena yönä. Kymmenet poliisit ovat saaneet vammoja yhteenotoissa, jotka puhkesivat kahden moottoripyörällä liikkuneen nuoren kuoltua kolarissa poliisiauton kanssa.

Etelä-Ranskassa Toulousessa on poliisin mukaan poltettu kymmenkunta autoa. Lisäksi kirjastorakennuksessa oli tuntemattomassa syystä syttynyt tulipalo.

Villiers-le-Belissä vieraillut sisäministeri Michele Alliot-Marie kiisti, että tilanne olisi Pariisin köyhissä lähiöissä luisumassa samaan jamaan kuin vuonna 2005. Silloin ympäri maata levinneissä mellakoissa poltettiin yli 10 000 autoa ja yli 6000 ihmistä pidätettiin. Ministerin kommentit eivät vakuuttaneet poliiseja.

- Sen perusteella, mitä paikalla olleet virkaveljemme ovat kertoneet, tilanne on pahempi kuin kaksi vuotta sitten. Tietty raja ylitettiin eilen, kun tuliaseita käytettiin poliiseja vastaan, poliisien Synergie-ammattiliiton edustaja Patrice Ribeiro kertoi radiohaastattelussa.

Kiinan-vierailulla oleva presidentti Nicolas Sarkozy on vedonnut lähiöiden asukkaisiin, jotta he pysyisivät rauhallisina. Presidentti ilmoitti myös kutsuneensa ministerinsä koolle huomiseksi mellakoiden johdosta.

Kolarissa kuolleiden nuorten omaiset sekä osa paikallisista asukkaista syyttää poliiseja onnettomuuden aiheuttamisesta sekä uhrien jättämisestä kuolemaan.

Pääministeri Francois Fillon sanoi aloittaneensa tapauksen perusteellisen tutkinnan, mutta korosti, ettei mikään oikeuta kaksipäiväisissä mellakoissa nähtyä väkivaltaa.

Sarkozyn on määrä tavata kuolleiden nuorten perheet huomenna. Levottomuuksien lopettaminen on erityisen tärkeää Sarkozylle, jonka karkeita kommentteja syytettiin osaltaan kaksi vuotta sitten mellakoiden leviämisestä. Tuolloin sisäministerinä toiminut Sarkozy muun muassa nimitti kaduilla riehuneita nuoria "roskaväeksi".

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja