Pari piti vuoden tauon 17 vuoden avioliitosta – näin avoin suhde muutti elämää

17 vuoden avioliiton jälkeen Robin Rinaldi pani avioliittonsa tauolle vuoden ajaksi. 12 kuukauden avoin suhde muutti kaiken.

17 vuoden avioliiton jälkeen Robin Rinaldi päätti pitää tauon. Robin ja hänen miehensä Scott Mansfield päättivät "avata" liittonsa vuodeksi, jota Robin voisi kokeilla seksiä muiden kanssa, kertoo Redbook-lehti.

"Tiesin, että olin aloittamaisillani suhteen..."

Amerikkalainen Robin, 50, kertoo avioliittonsa olleen kurjassa jamassa. Seksiä harrastettiin kerran viikossa, mutta intohimo ja spontaanius olivat kadonneet. Vuosien neuvottelemisen jälkeen oli käynyt ilmi, että Robinin mies ei halunnut lasta – koskaan.

– Kieltäydyn menemästä hautaani ilman lapsia ja vain neljän rakastajan kanssa olleena... Jos en voi saada yhtä, minun on pakko saada toinen, Robin kuvasi projektille omistamassaan kirjassa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Pääsin samaan pisteeseen kuin monet keski-iässä, missä tiesin, että olin aloittamaisillani suhteen. Tiesin, että pettäisin, tai hakisimme avioeroa, ja jonkin piti muuttua. Ja ajattelin, että jos aion tehdä sen, olen reilu ja annan miehelleni hänen vapautensa.

Jokaista avoimen liiton sääntöä rikottiin

Scott ei aluksi pitänyt ajatuksesta, mutta suostui lopulta. Robin vuokrasi vuodeksi asunnon, jossa asui arkisin koko "haasteen" ajan, eli vuoden 2008–2009.

Puolisot saivat harrastaa seksiä muiden kanssa, mutta seksin piti olla turvaseksiä eivätkä he saaneet valita yhteisiä ystäviä petikumppaneikseen. Vakavaan suhteeseen ei saanut ryhtyä. Viikonloput Robin ja hänen miehensä elivät onnellisena pariskuntana. He eivät kyselleet toisiltaan arkipäivien tapahtumista.

– Se ei ollut niin outoa kuin voisi kuvitella. Pidin siitä. Se oli täydellinen tasapaino, elin omillani viikot ja palasin sitten kotiin. Harrastimme seksiä kuten ennenkin, ja avoin liittomme piristi sitä – ainakin aluksi.

Lopulta jokaista avoimen liiton sääntöä rikottiin vuoden aikana.

Robin haki netistä seuraa ja sai päivässä 23 tarjousta. Vuoden aikana hän harrasti seksiä 12 kertaa; kaksi kerroista oli naisen kanssa ja yksi oli kolmen kimppa. Hän kävi seksityöpajoissa.

Päätyi eroamaan miehestään

Vuoden jälkeen Robin palasi kotiin. Se osoittautui vaikeaksi.

– Kotiin muuttaminen kokoaikaisesti oli vaikeampaa kuin olin luullut. Kun avaat liittosi ja koet suuren määrän seksuaalista vaihtelua ja löydät itsestäsi uusia puolia, on vaikeaa panna kaikki takaisin laatikkoon. Olet muuttunut, nainen kuvaa.

Myös aviomies muuttui. Hän oli kuuden kuukauden ajan tapaillut samaa naista. He harrastivat suojaamatonta seksiä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Lopulta, asuttuaan jo kuukausia kotona, Robin sai viestin eräältä seksikumppaniltaan, Aldenilta.

– Ei kauaakaan, kun harrastimme taas seksiä. Hänen kanssaan oleminen oli kiihkeää. Kun olin saanut Aldeniin uudelleen yhteyden ja ollut hänen kanssaan, en voinut palata entiseen.

Robin päätyi eroamaan miehestään. Lapsia hän ei lopulta koskaan saanut.

Saa edelleen törkyviestejä kokeen vuoksi

Kun naisen tarina lähti uudelleen kiertämään vuonna 2018, hän sai runsaasti viestejä. Suurin osa niistä oli ärtyneiltä miehiltä, jotka analysoivat Robinin mielenterveyttä ja persoonaa.

– Kiitos niin paljon mielipiteistäsi, mutten voi ottaa niistä vastaan. Minut on itseasiassa testattu narsistisen persoonallisuushäiriön varalta ja kävi ilmi, että olen vain nainen, joka kirjoitti muistelmat! Mutta testi oli kiehtova, kannattaa kokeilla, Robin sanoo Facebookissa.

– Joo, tiedän, että kuolen yksin, toisin kuin kukaan muu, joka saa ottaa suosikki-ihmisensä mukaan tuonpuoleiseen. Se on tosi harmi.

Vaikka vuosi avoimessa liitossa opetti paljon, nainen ei suosittelisi koetta muille avioituneille naisille.

– Ei, jos he haluavat pysyä naimisissa.

Lue myös:

    Uusimmat