Parhaat siivousaineet löytyvät jo kotoasi

Kyllästyttääkö siivousvälineisiin uppoava rahanmeno? Hyödynnä kotoasi jo valmiiksi löytyviä tarvikkeita.

Lifestyle.com listasi joka kodin parhaat siivousaineet.

1. Ruokasooda

Onko oikeastaan mitään paikkaa, mitä ruokasoodalla ei pystyisi puhdistamaan? Ruokasooda puhdistaa lähes kaiken ja vie mukanaan pinttyneet hajut. Ruokasooda raikastaa niin likaiset matot, patjat kuin uuninkin. Ruokasooda tepsii myös lasten piirustuksiin seinillä sekä hopeiden kiillottamiseen.

2. Viinietikka

Toinen keittiön tehopuhdistaja on salaatitkin kruunaava viinietikka. Viinietikkaa voi käyttää monipuolisesti siivouksessa. Se kirkastaa niin ikkunat kuin juomalasitkin, kun etikkaa sekoittaa lämpimään veteen. Se myös kiillottaa ruostumattoman teräksen ja on erinomainen kiillottaja esimerkiksi kylpyhuoneessa. Ruokasoodan tavoin myös viinietikka voi auttaa pahojen hajujen poistossa.

Kokeile myös:

Eukalyptusöljy

Eukalyptusöljy toimii erinomaisena vessanpöntön puhdistajana. Lämpimän veden ja viinietikan kanssa öljyä kannattaa kokeilla lattioiden pesuun. Pieni tippa pyykinpesukoneessa antaa puhtaalle pyykille raikkaan tuoksun.

Cola

Koska cola-juomat ovat happamia, voi niistä olla apua happamia aineita vaativaan siivoukseen. Cola-juomalla puhdistuu muun muassa vessanpönttö. Jos siis tavalliset siivousrutiinit kyllästyttävät, kokeile colaa. Halvaksi siivousaineeksi tätä ei tosin voi sanoa. 

Lue myös:

    Uusimmat