Syksyn tullen on aika hyödyntää pihan maukkaat omenat ja leipoa niistä suussa sulavia herkkuja.
Omenoista saa tehtyä monenlaisia ruokia aina suolaisista liharuoista suussa sulaviin jälkiruokiin. Leivonnaisten ykkönen on monen mielestä varmasti perinteinen omenapiirakka. Mehevä piirakka syntyy helposti valmiista Myllyn Paras Kauramurotaikinasta:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte:
n. ½ l omenalohkoja
1 tlk kermaviiliä (200 g)
1 kananmuna
½-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä kauramurotaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle ohuet omenalohkot ja sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakalle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Kokeile myös marjoilla, esim. mustikoilla tai puolukoilla.


