Pär Stenbäck: Suomen täytyy varautua pahempiin aikoihin

Kokemuksella: Pär Stenbäck 25:46

RKP:n Pär Stenbäck sanoi Studio55.fi-lähetyksessä, että Suomen täytyy varautua mahdolliseen ulkopoliittiseen kriisiin pohjoismaisella yhteistyöllä.

Entisen kansanedustajan Pär Stenbäckin mielestä Pohjoismaiden puolustusministerien viikonloppuna julkaisema puolustuspoliittinen kannanotto oli aiheellinen.

– Me olemme aika lähellä sitä vanhaa suomettumista. Jos Suomi olisi jättäytynyt pois (kannanotosta), minkälainen hälinä siitä olisi syntynyt? Silloin olisi kysytty kaikkialla, että onko Suomi taas tässä samassa tilassa, että me emme uskalla puhua asioita halki, niin kuin ne ovat maailmassa tänään, Stenbäck sanoi lähetyksessä.

Stenbäckin mukaan Suomen tulee olla mukana pohjoismaisessa yhteistyössä. Hänen mielestään muita vaihtoehtoja ei ole.

– Suomen kansa ei halua Natoon, enemmistö ei halua Natoon. Missä meidän ystävämme ovat, jos kriisi pahenee? Ja se on aika paha kriisi tällä hetkellä. Se on huomattavan lähempänä rajojamme kuin koskaan aikaisemmin, tai toisen maailmansodan jälkeen.

Stenbäckin mielestä kriisi ja sen uhka tulisi ottaa vakavasti, sillä suurvaltojen suhteet ovat huonontuneet huomattavasti ja Suomi on niin lähellä tapahtumia.

– Meidän täytyy varautua pahempiin aikoihin ja olla mukana kaikissa yhteistyömuodoissa. Tämä ei merkitse sitä, että meidän pitää huonontaa suhteita Venäjään, se on edelleen naapurimme, mutta meidän ei pitäisi mennä takaisin nöyrtymisen tielle, että me emme uskalla sanoa mielipiteitämme silloin, kun sitä kysytään.

Onko RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund Stenbäckin mukaan este puolueen jatkolle hallituksessa? Mitä mieltä Stenbäck on tasavallan presidentti Sauli Niinistön onnistumisesta tehtävässään? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat