Paprika-kaurarieskat

Rieskasilla saa nopeasti lämmintä leipää. Rieskataikina on nopeasti sekoitettava taikina, sitä ei saa vaivata kuin hiivataikinaa. Rieskan kohottaa sooda, jota voi käyttää kuin taikinassa on jotain hapanta, tässä reseptissä piimää. Nauti rieska mahdollisimman tuoreena. Paprika antaa hyvän sävyksen pieniin rieskasiin.

Paprika-kaurarieskat

n. 5-8 kpl

  • 4 dl Myllyn Paras Kauramannasuurimoita tai Ohrajauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
  • ½-1 tl suolaa
  • ½ tl soodaa
  • 4 dl piimää
  • ½ dl öljyä
  • 2 punaista paprikaa pieninä kuutioina
  • pinnalle:Myllyn Paras Kaurahiutaleita


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää piimä, öljy ja paprikakuutiot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina muutamaksi isoksi rieskaksi leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle Kaurahiutaleita.

Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 20 min kauniin värisiksi. Nauti kuuman levitteen tai voin ja juuston kera.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat