Mainos

Paperiliitto noudattaa kevään työehtosopimuksia

SAK:lainen Paperiliitto aikoo pysyä jo valmistelemissaan työehtosopimuksissa. Paperilitto ei aio muuttaa viime keväänä tekemiensä työehtosopimusten sisältöä tai aikataulua, vaikka se osallistuisi syksyn tulopoliittiseen kokonaisratkaisuun.

Paperiliitto on sitoutunut kaikilla sopimusaloillaan useampivuotisiin sopimuksiin, jotka päättyvät tammikuussa 2003. Palkankorotukset on sovittu tammikuuhun 2001 saakka. -Paperiliitto tulee kaikilta osin toteuttamaan sopimuksiaan sovittujen menettelytapojen ja työryhmien toimeksiantojen osalta sekä tulee neuvottelemaan ja sopimaan avoinna olevat palkankorotukset työehtosopimuksissa sovittuina neuvottelu- ja sopimisaikoina, liitto toteaa kannanotossaan. Paperiliiton puheenjohtaja Jarmo Lähteenmäki perustelee linjausta sillä, että koska liitolla on jo sopimus olemassa, se ei voi neuvotella samaan aikaan toisissa neuvottelupöydissä toisista sopimuksista. -Emme voi olla tupon puolesta eikä tupoa vastaankaan. Toivon että ne, joilla sopimukset on auki, saavat nyt mahdollisimman hyvät tulokset. Lähteenmäki ei tässä vaiheessa ota kantaa siihen miten olemassaolevien sopimusten niveltäminen mahdolliseen tupoon voitaisiin toteuttaa.

Työehtosopimukset päättymässä

Mikäli tuporatkaisu saadaan aikaan, siihen on tarkoitus niveltää iso joukko työehtosopimuksia, jotka on jo solmittu usean vuoden mittaisiksi. Suurin osa, noin 90 prosenttia työehtosopimuksista päättyy tammikuussa 2001. Tämän jälkeen on vielä voimassa yli 20 alan sopimukset. Näiden piirissä on lähes 190000 palkansaajaa. Vuoden 2002 alussa sopimukset on voimassa lähes 16 000 ja lopussa 120 000 työntekijällä ja toimihenkilöllä. Mm. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n sopimus päättyy samaan aikaan kuin Paperiliiton. Suurimmista SAK:laisista liitoista myös Elintarviketyöläisten liiton sopimus päättyy helmikuussa 2003. Pisin sopimus on Kemianliitolla, jonka 17 500 jäsentä tekivät sopimuksen maaliskuun loppuun 2003 asti. SAK on ilmoittanut tavoittelevansa noin kaksivuotista tulopoliittista kokonaisratkaisua.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.