Mainos

Paperiliitto ja Metsäteollisuus löysivät sovun – kaksivuotinen sopimus

1:58

Paperiliitto ja Metsäteollisuus ovat päässeet neuvottelutulokseen uudesta työehtosopimuksesta. Paperiliitto kertoo, että sopimuskausi on kaksi vuotta. Palkankorotusten vaikutus on liiton mukaan alan keskipalkasta laskien ensimmäisenä vuonna 1,8 prosenttia ja toisena 1,7 prosenttia.

Korotukset sisältävät yleiskorotuksen ja paikallisesti sovittavan erän.

Sopimuksen hyväksyminen vaatii vielä molempien osapuolien hallintojen hyväksyntää.

Paperiliitto aikoo kertoa neuvottelutuloksen tekstikysymyksistä tarkemmin hallintojen kokousten jälkeen ensi viikolla. Paperiliitto kertoi olevansa tyytyväinen saavutettuun neuvottelutulokseen.

Metsäteollisuus sen sijaan avaa tekstikysymyksiä tiedotteessaan. Työnantajan mukaan neuvottelutulos mahdollistaa ulkopuolisen työvoiman käytön muun muassa siivouksessa ja vartioinnissa. Paikallisesti sopien ulkopuolista työvoimaa voidaan lisäksi käyttää varastotoiminnassa sekä lastaus- ja purkutöissä.

– Muutokset työehtosopimukseen mahdollistavat yrityksissä tuottavuuden parantamisen paikallisella sopimisella. Toimiva paikallinen sopiminen edellyttää luottamusta, jolle uusi työehtosopimus tarjoaa pohjan, sanoo Metsäteollisuuden työmarkkinajohtaja Nina Pärssinen.

Sopu tarkoittaa, että Paperiliiton julistama ylityökielto ja paikallisen yhteistoiminnan kielto raukeavat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja