Mainos

Pankkiryöstäjä ilmoittautui poliisille

Omatunto vaivasi pankkiryöstön tehnyttä miestä niin kovasti, että hän ilmoittautui itse poliisille ja myönsi teon. Helsingin Jakomäen Meritan-konttorissa 16. joulukuuta 1997 tehty pankkiryöstö on poliisin mukaan näin selvinnyt.

Mies teki ryöstön teräaseella uhkaamalla anastaen jonkin verran rahaa. Kukaan ei saanut vammoja. Pakoon päässeen saalis meni kuitenkin käyttökelvottomaksi väripanoksen räjähdettyä, jolloin rahat värjääntyivät.

Helsinkiläinen 36-vuotias mies kertoi poliisille yrittäneensä korjata ryöstöllä huonoa elämäntilannettaan.
-Mies ei saanut keikasta kuitenkaan taloudellista hyötyä pennin latia, kertoo rikoskomisario Mauri Salomaa. Kun mies tiesi poliisin tutkivan asiaa, se alkoi vaivata hänen mieltään yhä enemmän. Lopulta hän halusi tulla selvittämään asian ja kantamaan teostaan vastuun.

Miehen kertomus ja poliisin muu näyttö tapahtumasta pitivät yhtä. Poliisi tutkii juttua törkeänä ryöstönä, ja asia tulee esille Helsingin käräjäoikeudessa. Rikoskomisario Salomaan mukaan rahalaitoksiin tapahtuvat ryöstöt ovat olleet selkeästi laskusuunnassa viime aikoina. Yksi ryöstöintoa vähentävä tekijä on väripanoksien kyky mitätöidä ryöstäjän käsiin joutuneet rahat. Myös mm. valvontatekniikka on parantunut paljon takavuosista.

Kioskimurtokin selvisi

Salomaa kertoi myös, että Helsingin Konalassa viime keskiviikkona tapahtunut kioskiryöstö on selvinnyt. Ryöstöstä kerrottiin Poliisi-tv:ssä, ja sen jälkeen saadut yleisövihjeet auttoivat epäillyn kiinniottamisessa. Kolsarintie 2:n R-kioskiin oli tullut puolen päivän jälkeen mies, joka sai teräaseella uhkaamalla kassalta hieman rahaa. 25-vuotias mies kertoi poliisille käyttäneensä rahat lähinnä juopotteluun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.