Panettone semifreddo

Panettone semifreddo on italialainen joulukakku jäätelötäytteellä. Valmiita panettone kakkuja saa hyvin varustetuista elintarvikeliikkeistä ja erikoismyymälöistä. Panettonin tilalla voit käyttää lieriömäisessä vuoassa paistettua sokerikakkua. Tarjoa panettonen seuraksi italialaista kuohuviiniä.

Italialaiseen joulukakkuun tarvitset:

  • 1 panettone ( 500-750 g) tai 20-25 senttinen lieriömäinen vehnänen tai sokerikakku
  • n. 1/2 l jäätelöä
  • (erilaisia) cocktailkirsikoita tai pakastemarjoja (vadelmia, mustikoita)
  • persikkamarmeladia
  • kuorrutus:
  • 1/2 dl vettä
  • 100 g sokeria
  • 200 g taloussuklaata
  • nokare voita
  • tilkka rommia, brandya tms.

Käännä panettone tai sokerikakku ylösalaisin ja leikkaa terävällä veitsellä keskeltä irti 2 sentin kiekko. Huom. jätä viillon viereen 2 sentin reuna. Irrota kiekko ja koverra varovasti lusikalla n. 2/3 sisustasta pois. ( tarjoa palat kahvin tai teen kanssa).

Sekoita jäätelö notkeaksi ja lisää joukkoon pilkotut kirsikat tai marjat. Täytä panettone jäätelöllä. Voit täyttää panettonen myös erimakuisilla ja - värisillä jäätelöillä ja lisätä marjat raidaksi.

Liimaa pohja kiinni marmeladilla. Nosta panettone jääkaappiin.

Kuorrutus:

Sekoita kattilassa 1/2 dl vettä ja sokeri ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Pidä lämpimänä. Sulata toisessa kattilassa suklaa voin ja rommin kanssa. Kun seos on sileää, lisää se sokeriliemeen ja sekoita nopeasti.

Ota panettone jääkaapista ja kuorruta pinta. Koristeeksi voit lisätä manteleita tai kirsikoita. Anna jäähtyä ja laita pakastimeen. Tarjoa panettone, kun se on jäätynyt kiinteäksi. Jos säilytät sitä pidempään pakastimessa, anna pehmetä huoneenlämmössä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat