Pandojen saapuminen sai koko Ähtärin sekaisin! Ihastuttavat kuvat ja video vilskeestä: Lapset tanssivat letkajenkkaa, kahvit loppuivat kesken

Kiinasta tänään Suomeen matkustanut pandapariskunta saapui Ähtäriin kuuden jälkeen.

Pandoja oli vastaanottamassa runsaasti juhlamielistä kansaa. Vaikka pandasaattueen tulo viivästyi alkuperäisestä aikataulusta yli tunnin, kansa jaksoi odottaa.

Saattueen ilmestyi katukuvaan poliisiauton johdolla. Kansa hurrasi ja aplodeerasi. Nina Åkerman ja Emilia Viitanen olivat fiilistelleet pandoja koko päivän.

– Heti aamulla seurattiin pandaliveä netistä ja nyt jännittää. Tämä on älyttömän hieno juttu, mahtava juttu tänne pieneen Ähtäriin, hehkutti Nina.

Tytär Emilia on perehtynyt pandoihin jo laajasti.

– Opiskelen japania, niin huomasin että kiinankielisessä panda-sanassa on sama merkki, joka tarkoittaa kissaa. Aika ihmeellistä, pohti Emilia.

Hän on innoissaan pandojen suojeluohjelmasta.

– On tärkeää että niitä suojellaan, että ne eivät kuole sukupuuttoon, pohti Emilia.

Kahvit loppuivat kesken

Ennen pandojen saapumista Ähtärissä odoteltiin ihastuttavien eläinten saapumista paikkakunnalle riemuisissa merkeissä. Paikkakunnalla oli järjestetty Panda-karnevaalit.

Porukka tanssi letkajenkkaa, jonka sanat kuuluivat: Pandat saapuu Ähtäriin, pandat saapuu Ähtäriin, pandat saapuu Ähtäriin, niitä kauan tänne jo odoteltiinkin – tai jotain sinne päin. Paikan päälle "Nalletaloon" oli tilattu tuhat munkkia ja ämpärikaupalla kahvia, mutta ne loppuivat kesken.

– Minä sain enää pelkkiä kettukarkkeja ja mehuja, virnuili Pentti Savolainen.

Häntä ei silti hiukkaakaan asia haitannut, sillä kansainvaellus Ähtäriin tuntui hyvältä.

– Ei tämmöisiä juhlia täällä joka päivä näe. Mahtavaa että on tällainen porukka tullut paikalle!

"Ähtäristä voi tulla köyhä!

Pieni Ähtärin kunta on nyt päässyt osaksi Kiinan panda-diplomatiaa, joka toi harvinaiset eläinmaailman suojelukohteet talviseen Suomeen. Ähtärissä pandoja verrataan jo lottovoittoon, mutta soraääniäkin kuuluu. Koululainen Sami Ylesmäki pohti asian kaksijakoisuutta.

– On hienoa, että tulee paljon ihmisiä ja turisteja, Ähtäriin tulee paljon ihmisiä. Mutta pandat vievät myös paljon rahaa. Ja Ähtäristä voi tulla köyhä! mietti Ylesmäki.

Monen vuoden odotus päättyi

Suurin osa oli kuitenkin positiivisella mielellä.

– Onhan tämä aivan mahtava juttu! Komeita eläimiä kerta kaikkiiaan! Tätä on odotettu monta vuotta, sanoi Jouko Hietanen.

Pandojen saaminen muualle kuin Helsinkiin lämmitti kuntalaisten mieliä.

– Tämä on maakunnallisesti tärkeä juttu. Ei kaiken tarvitse olla siellä pääkaupungissa, totesi Anne-Mari Haapala

Lue myös:

    Uusimmat